Ara
Yemekten önce ne içilmeli?
Bookmark and Share Yazdır Arkadaşına Gönder
Ekleme Tarihi :25.08.2010
Toplam 6786 Kez Okunmuştur.
Amerikalı bilimadamları yemeklerden önce iki bardak su içenlerin içmeyenlere oranla daha fazla kilo kaybettiği açıklamasını yaptı.

Virginia eyaletinde yapılan bir deneyde iki grupta incelenen 55 ile 75 yaş arasındaki 48 yetişkinin kiloları ve su içme alışkanlıkları izlendi. 

Bilimadamları, öğünlerden önce iki bardak su içenlerin ortalama 2 kilo 300 grama yakın kilo verebildiğini açıkladılar. Diğer grup ise gene aynı düşük kalorili diyetle beslenerek ayrıca öğünlerden önce iki bardak su içti.12 haftalık süre dolunca, fazladan su içenlerin yaklaşık. 

Ancak doktorlar, sıfır kaloriye mideyi dolduran suyu fazla da içmemek gerektiğini, çünkü aşırı miktarda su içmenin sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Deneyde ilk grup düşük kalorili bir diyet uygulamasına karşın yemeklerden önce iki bardak su içmedi. 7 kilo, diğer grubun ise 5 kilonun biraz altında zayıfladığı ortaya çıktı.

Virginia Tech Üniversitesi'nden Profesör Brenda Day, hiçbir kaloriye sahip olmayan suyun yemek öncesinde tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye yardımcı olduğunu söyledi.

Bu Haberi Beğendiniz mi? 0     0

Sayfamızda yer alan okur yorumları, kullanıcılarımızın kendi görüşleridir. Okur yorumlarından turkiyehaberajansi.com sorumlu tutulamaz.

Yorum Yaz

» İlgili Başlıklar
Dil Degistir[Languages]
Dil çevirilerini Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
D Vitaminine Hasret Kalacağımız Günler Geldi…
A’dan Z’ye D Vitaminini ve eksikliğinin neden olabileceği sağlık problemlerini Hisar Intercontinental Hospital Fizik Tedavi ve Rehabi
Hem Tango Hem Pop
Erdener Koyutürk ile bir söyleşi! İşte Editörümüz Sengul Sonmez'in muhteşem söyleşisi...
Diğer Röportajlar
Tüm Galeriler


Abdulgani SARI
Ahmet KAPLAN
Bihter CAN
Cansen ERDOĞAN
Cemil ALTINAY
Dr. Muhammet ALİYEV
Dr. Nazile ABBASLI
Dursun BORAN
Duygu LADİKLİ
Ersal ÖZKAN
Fedai ÇAKIR
Hasan Uğur EPİRDEN
Hilmi Erkin SEVİN
M. Nuri KAYNAR
Melahat İBRAHİMGIZI
Misafir KALEM
Nigar ALMANQIZI
Yalçın KAMACIOĞLU
Yasemin ERYILDIZ
Yaşar KABA
Hayatınızdan Memnun musunuz?
 
TNA
Ana Sayfa |  Arşiv |  Video |  Foto Galeri |  Üye Ol |  KÜNYE |  MİLLETVEKİLLERİMİZ |  VAKIFLAR |  SENDİKALAR |  KURUMLAR |  VALİLİKLER |  TSK |  KAYMAKAMLIKLAR |  ŞEHİR VE HAYAT DERGİSİ |  YILIN EN İYİLERİ ÖDÜL GECESİ |  İSTANBUL REHBERİ |  Hava Durumu | 
© 2009 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz