Anasayfa | Sağlık

Doktorun Notunu Hastalar Verecek!

Doktorun Notunu Hastalar Verecek!

Doktorun Notunu Hastalar Verecek!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanedeki performans sistemine denetim getirileceğini açıkladı.

  DİĞER HABERLER
Etiketler :

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların denetiminin, “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, 80 ilde uygulanan “Alo 182” telefonla randevu sisteminin, yakında İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi.

Akdağ, “Vatandaş her hususta kendisiyle ilgili seçimi yapabiliyor da hekimi neden seçemeyecekmiş? Başta buna da karşı çıkmışlardı ama yaptık. Şimdi de hizmet kalitesini randevu sisteminden takip edeceğiz. Hastaların bir kısmını arayıp 'Doktorunuzdan memnun kaldınız mı?' diye soracağız. Sonucu doktorun geliriyle karşılaştıracağız” dedi.

AK Parti, her seçimde artırdığı oy oranını “Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne mi borçlu?” Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu soruya, “Türkiye İstatistik Kurumu'nun anketine göre halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2003'te yüzde 39'du, 2010'da ise yüzde 73'e çıktı” yanıtını verdi.
 
Recep Akdağ, özetle şunları söyledi:
 
“Bu sistemi eleştirenler, vatandaşın memnuniyetini gördükçe bunu bozmak isteyenlerdir. Performans yoluyla hekimlerin ücretlendirilmesine karşı çıkanlar açıkça söylemeseler de muayenehaneciliğin devamını istiyorlar. Ne hikmetse onlara göre bir hekim muayenehanede çalışıp vatandaştan para aldığında vatandaşı istismar etmiş olmuyor da, emeğinin karşılığını devlet ödediği zaman problem çıkıyor.
 
Biri canla başla çalışırken diğerleri çalışmıyorsa hepsine aynı maaşı vermek haksızlık olmuyor mu? Performansın iyi takip edilmesi gayet önemli. Bu sistemin muayenehane ya da sabit maaş ödeme sisteminden daha verimli olduğu da su geçirmez. Doğrudan evinizden doktorunuzu seçebiliyorsunuz. Herhangi bir hastanede bir uzman hekim eğer size yeterince ihtimam göstermiyorsa başka bir hekimi seçebilirsiniz.
 
Bakımın kalitesini, vatandaşın memnuniyeti ile birlikte bir hekimin ferdi olarak yaklaşımını ölçme fırsatı yakalayacağız. 300 bin kişi hastaneye telefon randevusuyla gitti diyelim, 15 bin kişiye geri dönüp aldığı hizmetten memnun kalıp kalmadığını soracağız.
 
Telefonla randevu sistemi, çok iyi gidiyor. 80 ilde merkezi randevu sistemine geçildi. Bu ay içinde İstanbul'da da başlayacağız. 1800 çağrı karşılayıcı görev yapıyor. Yakında bu sayı 3500'e ulaşacak ve yıl sonuna kadar 5 bin olacak. Türkiye'de, bu kadar kalabalık çağrı karşılayıcı ile hizmet veren birinci kurum. Randevu sistemiyle de 10'ar dakika aralarla randevu veriyoruz.
 
Söylenenin aksine performans sistemi hekimlerin iş verimliliğini de hastalara ayrılan süreyi de artırdı. Eskiden hastaya doktorun ayırdığı süre 4.5 dakika idi, şimdi 9.5 dakika; çünkü her hekime muayene odası tahsis ettik. 'Performanstaki 100'üncü hasta olmak ister misiniz?' diyorlar. Bunun karşılığı muayenehanedeki 1'inci hasta olmak mıdır? İş yükü ağır çünkü hekim sayısı az. TTB, yıllarca hekim sayısının artmasına karşı çıktı. İş yükleri artıyor diye hastaları Yemen'e, Afrika'ya mı gönderelim?” 
 
Akşam

Henüz Yorum Yapılmamış.

 
Yorum Yaz
Mesajınız

Dil Seçiniz

Dil Degistir[Languages]

Çok Okunan Haberler

  • Bugün
  • Bu Hafta
  • Bu Ay
  1. Zayıflatan Yemek Kitabı Çıktı!
  2. Dünyanın En Başarılı Genci Siz Misiniz?
  3. Beş Kıta 10 Gün Beyoğluna Sığacak
  4. Dünyaya Örnek Olan Uygulamaları Seçti
  5. 8 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
  6. Onu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!
  7. Amerikalı Öğrencilerden Ziyaret!
  8. Artık İnternetten Alınacak!
  9. İlk Sonuçlarını Açıkladı!
  10. Yılının Son Temsilleri İstanbulda!
  11. Zirvede Buluştular!
  12. Asyanın Güzelliklerini Keşif Kampanyası
  13. En Güçlü 16 Kadın Sesi Bir Arada!
  14. Tüm Çalışanlarıyla Tam 40 Yıldır..!
  15. Rizeli Çay Üreticisinin Öfkesi Dinmiyor
  16. Kipadan Yalıkavaka Süper Hizmet
  17. Unnadodan İkinci Yıl Sürprizleri...
  18. Düşük Yaşayanlar Da Anne Oluyor!
  19. Gönüllü Kültür Elçisi Oldular!
  20. Moralbul İstanbulda Moral Bulacak
  1. Eğitimcilerimizin Almanya Çıkarması
  2. Kırım Tatarları’nın 68 Yıllık Sürgün Çilesi
  3. Pazar ve Fındıklıda ÇAY Eylemi
  4. Hüsnü Şenlendirici, I Love You
  5. Türkiyenin İlk Müzikal Korosu Sahnedeydi
  6. Hakkı Ağaoğlundan Kıbrıs Çıkartması
  7. Koçtaştan 19 Mayıs Kutlaması
  8. Kıskanç Çiftlere Özel Balayı!
  9. Engellilerle Eski Futbolcular Bir Arada!
  10. İSTEKli Mezunlar Buluşuyor...
  11. Bedük Boğaziçilileri Coşturdu!
  12. Çocukların Gözünden Çevre Fotoğrafları Sergisi
  13. Bursa, Bilimle Şenlenecek…
  14. Kentsel Dönüşümle Şehirlere Çifte Avantaj
  15. En Uzun Gece Trump Towers Mallda
  16. Türkiye Annelerine Sağlık ve Güzellik Hediye Etti
  17. Hint Mutfağı İstanbul’da
  18. Cengiz ARTAMdan Monacoda Bir İlk
  19. Ulusal Roket Yarışması Sonuçlandı
  20. Dillerde Fetih, Dîllerde Fatih
  1. Gençler Nanoteknolojiyle Tanıştı
  2. Avrupa Değişse De Türklere Bakış Değişmedi
  3. Genç Bilim İnsanları Projelerini Sergileyecek
  4. Bedük 20 Bin Kişiyi Coşturdu!
  5. Cilde Özel Çözümler Sunan Yepyeni Bir Marka
  6. XL Beden Yarış Keyfi!
  7. Karakolun Hası 18 Mayısta Sinemalarda!
  8. Başarıya Götüren Verimli Çözüm Ortaklıkları
  9. TMB TV 18.Kral TV ödüllerini Canlı Yayınladı
  10. Teknoloji Tutkunlarına Müjde!
  11. Bahar Ayları İçin Uzmanlar Uyarıyor...
  12. Fare Devri Bitiyor!
  13. Ivana Sert Daikin Reklamında...
  14. ACİL; AB Rh (-) Negatif Kan Aranıyor
  15. Mekânsız Bedenler Galeri Eksende!
  16. ÇAGET, Şükürü Koşuya Davet Etti
  17. Kıran Kırana Kulaç Attılar
  18. Tekne Parklar İçin Ön Başvurular Başladı
  19. Kitap Okuma Sevgisi Kazandırıyor
  20. Renkli Bir Yaza-Merhaba...

Yeni sitemizi beğendiniz mi?

Sonuçlar»

© 2005 TNA