Anasayfa | Medya

Erdoğan, Cüneyt Özdemir'e Çok Kızdı

Erdoğan, Cüneyt Özdemir'e Çok Kızdı

Erdoğan, Cüneyt Özdemir'e Çok Kızdı

'Dindar nesil' gündemi 'tinerci çocuk' tartışmasına dönüştü. Erdoğan, dünkü sözlerinden sonra tinerci bir çocuğu yayına çıkaran Cüneyt Özdemir'e çok sert tepki gösterdi.

  DİĞER HABERLER
Etiketler :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiler toplantısındaki konuşmasında gazeteci Cüneyt Özdemir'i sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dindar nesil" çıkışını eleştirenlere "Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz?" demişti.

Erdoğan'ın bu çıkışından sonra, Cüneyt Özdemir dünkü 5N1K programına tinerci bir çocuğu çıkararak Erdoğan'ın sözlerini değerlendirmesini istedi.

SOKAKTA ÜŞÜRKEN DİNDARLAR NEREDEYDİ?

8-9 yaşlarındayken ayrıldığı ailesinin kendisine sahip çıkmadığını ve yaklaşık 10 yıl sokaklarda kaldığını belirten eski bir madde bağımlısı olan Tufan Aslan adlı 19 yaşındaki genç de Başbakan Erdoğan'ın sözleri için "Ben çok kırıldım. Arkadaşlarım da çok kırıldı. Biz sokaklarda üşüyerek kalırken, soğukta arkadaşlarımızı kaybederken, esnaflardan yardım isteyerek, bir ekmek isteyerek geçimimizi sağlarken hiç bir dindar dedikleri isimleri görmedik. Yanımızda bir tek Allah vardı. Biz dindar değiliz. Ama tinercileri kimse kötülemesin. Tinerciler kötü insanlar değildirler. 10 sene sokaklarda kaldım. Madem tinercilerin sokaklarda kaldıkları biliniyordu 10 senedir niye kimse çıkıp da bizim elimizden tutmadı. Hiç bir dindar insanı yanımızda göremedik. Onlar bize el uzatmak istedi de biz geri mi çevirdik" dedi.
 
GAZETECİLİK BU MU YA!
 
Cüneyt Özdemir'in bu söyleşisi Başbakan Erdoğan'ı çok kızdırdı. Bugünkü Valiler toplantısında konuşan Erdoğan isim vermeden Cüneyt Özdemir'i sert bir dille eleştirdi. Erdoğan şunları kaydetti: "Şu gazeteciye bak. Gazetecilik bu mu ya? Görsel medya bu mu? Yazılı medya bu mu? Sen bir tinerci çocuğu oraya çıkarmakla ona bu soruyu sormakla bir defa tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Böyle bir anlayış olur mu? Ondan sonra gazeteci patronları, televizyon patronları bizim bu ifadelerimizden rahatsız oluyorlar. Bunlar neye meşruiyet kazandıracaklarının farkında bile değiller."
 
 
ÖZDEMİR'DEN ERDOĞAN'A CEVAP
 
Başbakan Erdoğan'ın çıkışına Cüneyt Özdemir'den yanıt gecikmedi. Twitter hesabından Erdoğan'ın tepkisini değerlendiren deneyimli gazeteci Özdemir şunları kaydetti: "Başbakan Erdoğan bir tinerciyi ekrana çıkartmama cok kızmış. 'Gazetecilik bu mu?'diye soruyor. Benim için gazetecilik tam da bu... 'Bu' gazeteciliği daha ne kadar yapabileceğiz asil sorulması gereken soru bu..."

Henüz Yorum Yapılmamış.

 
Yorum Yaz
Mesajınız

Dil Seçiniz

Dil Degistir[Languages]

Çok Okunan Haberler

  • Bugün
  • Bu Hafta
  • Bu Ay
  1. Pazar ve Fındıklıda ÇAY Eylemi
  2. Hüsnü Şenlendirici, I Love You
  3. Türkiyenin İlk Müzikal Korosu Sahnedeydi
  4. Öğrencilere Murat Boz Sürprizi!
  5. Hakkı Ağaoğlundan Kıbrıs Çıkartması
  6. Dillerde Fetih, Dîllerde Fatih
  7. Kıskanç Çiftlere Özel Balayı!
  8. Engellilerle Eski Futbolcular Bir Arada!
  9. İSTEKli Mezunlar Buluşuyor...
  10. Bedük Boğaziçilileri Coşturdu!
  11. Çocukların Gözünden Çevre Fotoğrafları Sergisi
  12. Bursa, Bilimle Şenlenecek…
  13. Kentsel Dönüşümle Şehirlere Çifte Avantaj
  14. En Uzun Gece Trump Towers Mallda
  15. Hint Mutfağı İstanbul’da
  16. Cengiz ARTAMdan Monacoda Bir İlk
  17. Park Bahçeler Daire Başkanı Oldu!
  18. Ulusal Roket Yarışması Sonuçlandı
  19. Yine Çok Konuşulacak Klip Çekti
  20. Can Festivalden Festivale Koşuyor!
  1. Gençler Nanoteknolojiyle Tanıştı
  2. Avrupa Değişse De Türklere Bakış Değişmedi
  3. Genç Bilim İnsanları Projelerini Sergileyecek
  4. Bedük 20 Bin Kişiyi Coşturdu!
  5. Cilde Özel Çözümler Sunan Yepyeni Bir Marka
  6. XL Beden Yarış Keyfi!
  7. Karakolun Hası 18 Mayısta Sinemalarda!
  8. Başarıya Götüren Verimli Çözüm Ortaklıkları
  9. TMB TV 18.Kral TV ödüllerini Canlı Yayınladı
  10. Teknoloji Tutkunlarına Müjde!
  11. Bahar Ayları İçin Uzmanlar Uyarıyor...
  12. Ivana Sert Daikin Reklamında...
  13. Fare Devri Bitiyor!
  14. ACİL; AB Rh (-) Negatif Kan Aranıyor
  15. Mekânsız Bedenler Galeri Eksende!
  16. ÇAGET, Şükürü Koşuya Davet Etti
  17. Kıran Kırana Kulaç Attılar
  18. Tekne Parklar İçin Ön Başvurular Başladı
  19. Kitap Okuma Sevgisi Kazandırıyor
  20. Renkli Bir Yaza-Merhaba...

Yeni sitemizi beğendiniz mi?

Sonuçlar»

© 2005 TNA