Polis memuru kökenli Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Deveci, KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin (POLEMDER) bu yıl yapılacak olan seçimli genel kurul'da Genel Başkan adayı olduğunu bugün sosyal medya paylaşımı ile meslektaşlarına ve kamuoyuna duyurdu.
Kısa adı POLEMDER olan Genel Merkezi İstanbul'da bulunan, Genel Başkan görevini tam 22 yıldır kesintisiz emekli Emniyet Müdürü Mustafa Acar'ın yürüttüğü ve 1948 yılından beri Türkiye genelinde 43 şubesi ile faaliyet gösteren kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Genel Başkan adayı Sülayman Deveci'nin sosyal medyada yer alan polis sayfalarında "TÜRKİYE POLİS EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIM DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYIM.. " başlıklı paylaşımında şu ifadeler yer aldı :
"Değerli meslektaşlarım;
Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Emniyet Teşkilatımızda 1978 - 1986 yıllarında polis memuru, 1986 - 2015 yılları arasında değişik rütbelerde amir olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında 1.sınıf emniyet müdürü olarak emekli oldum.
Polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi için mücadele eden kahraman emekli polisler tarafından Ankara ve Antalya’da organize edilen basın açıklamasına katılarak, bu kapsamda değişik platformlarda yapılan etkinliklere destek vererek ve paylaştığım makalelerle polisin sesinin kamuoyuna duyurulmasına katkıda bulunmaya devam ediyorum.
Polis gibi hiyerarşik bir yapısı ve katı bir disiplinin uygulandığı askerde görev yapan subay, astsubay ve uzman çavuşlar emekli olduktan sonra, ayrı ayrı birer dernek kurmuştur.
1984 yılında kurulan Tüm Emekli Astsubaylar Derneği yaklaşık 60.000 üyesiyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna (STK) sahip olmayı başardığı için 3600 ek göstergesi başta olmak üzere “makul olan haklarını almış” ve her yıl yapılan TBMM'nin açılışına davet edilmiş, 2005 yılında kurulan Emekli Uzmanlar Derneği yaklaşık 40.000 üyesiyle güçlü bir STK’YA sahip olduğu için hükümet başkanını ile görüşmeyi başarmıştır.
1948 yılında Emniyet Teşkilatında emekli olan; polis memurları, komiser sınıfı, emniyet amiri ve emniyet müdürleri tarafından kurulduğu için polisin tamamını temsil eden POLEMDER ise, emekli polislerin % 5’ni bile derneğe üye yapmayı başaramadığı için bugüne kadar “hükümet başkanları tarafından muhatap alınmamış” ve STK temsilcisi olarak TBMM açılışlarına da davet edilmemiştir.
Bazı emniyet müdürlerinin haksızlığa uğrayan polislere sahip çıkmaması, bazı emniyet müdürlerinin kibirli ve aşırı egoya sahip olması, değişik rütbelerde emekli olan bazı polislerin emniyet müdürlerini “eleştiri sınırlarını aşan” söylemlerde bulunmaya devam ettiği için, emniyet müdürleri ile değişik rütbelerde emekli polislerin “bir dernek çatısı altında” güçlü bir STK’ya sahip olması mümkün değildir.
İstisnalar hariç, iktidar ve kişisel çıkarları için “ortak değerlerimizi bile siyasete alet eden” siyasi parti liderleri için önemli olan; STK’lardaki "üye sayısının iktidar olmalarına katkıda bulunacak sayıda olmasıdır. Dolayısıyla, polisin güçlü bir STK’ya sahip olmadan makul olan haklarını alması ve sorunlarını çözmesi mümkün değildir.
Emekli polislerin; kırgınlık, güvensizlik, korku, vurdumduymaz ve benden sonra tufan anlayışıyla POLEMDER’e üye olmaması, bazı POLEMDER ve şube başkanlarımızın emekli polisleri POLEMDER’E üye yapmak için yeteri kadar çalışmaması, polise mobbing uygulanması gibi sebeplere aidiyet duygusu zayıflatılan polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasını sağlamak çok zor, ancak imkansız değildir.
“Birlikten Kuvvet Doğar” ve “Aklın Yolu Birdir” gerçeğinden hareketle; polisin yaklaşık % 90’nının oluşturan emekli “polis memurlarının bir dernek çatısı altında birleşmeyi başarması, polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında yapılacak etkinliklerin, “en çok üyesi olan polis derneği öncülüğünde, polis STK'ları ve en çok üyesi olan 5 polis grubu tarafından “ortak akılla birlikte yapılması,” emekli polisin en az % 50’sini derneğe üye yapmayı başaramayan POLEMDER başkanlarının tekrar seçilmemesi halinde emekli polislerin güçlü bir STK’ya sahip olacaktır.
POLEM-DER’in polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasını ve bu kapsamda mücadele eden emekli polislere öncülük yapmayı başaramadığı için, 2019 yılında POLEMDER’de yapılan başkanlık seçiminde POLEMDER başkanımız Mustafa Acar’ın karşısında aday olan değerli meslektaşım emekli polis memuru Sebahattin İNAN’ı cani gönülden destekledim.
Polisin, toplumsal mücadelenin olmazsa olmazı olan güçlü bir STK’ya sahip olmasının yolu, polisin yaklaşık % 90’nını oluşturan emekli polis memurlarının POLEMDER çatısı altında birleşmesinden geçtiği inancıyla, cefakar ve fedakar polis memuru abi ve kardeşlerimi POLEMDER çatısı altında birleştirerek, polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasına katkıda bulunarak meslektaşlarıma olan vefa borcumu ödemek ve kimsesiz polislerin kimsesi olmak için Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde (POLEMDER) 2022 yılında yapılacak seçimli genel kurulda POLEMDER Genel Başkanı görevine adayım.
POLEMDER’E genel başkan seçilirsem;
1. Emekli emniyet mensuplarının ve POLEMDER üyelerinin yaklaşık % 90’nı emekli polis memurları olduğu için, POLEMDER tüzüğünde yapılacak değişikle, POLEMDER’e sadece emekli polis memuru / başpolis memuru üye olarak kabul edilecek ve POLEMDER’in ismi Türkiye Emekli Polis Memurları Sosyal Yardım Derneği olarak değiştirilecektir.
2. Polis aidatı olmadan polisin nüfuzu ve vatandaşların bağışlarıyla POLEMDER’i mali açıdan Ülkemizin en güçlü STK’sı olmasında büyük katkısı olan emniyet müdürlerimizin ve emekli bekçi, GİH, komiserler ve emniyet amirleri tarafından “kendi sınıfında olan meslektaşlarının üye olacağı” birer dernek çatısı altında birleşmeleri halinde, bunların dernek merkezine, her yıl POLEM-DER'E bağlı “bir şubeye yapılan maddi yardım kadar” yardım yapılacaktır.
3. POLEM-DER’e bağlı şubelerde yapılacak seçimli genel kurul bittikten sonra, birlikte yola çıkacağım meslektaşlarım, şube yöneticilerimiz ve delegelerimiz ile istişare ettikten sonra POLEMDER “Yönetim Organları” oluşturulacaktır.
4. Paylaşım kapalı olan POLEMDER sitesi dernek üyelerinin paylaşımına açılacak, emekli polislerin “internet” üzerinden de POLEMDER’e üye yapılacak, POLEMDER’e bağlı şubelerinin; elektrik, su gibi “zorunlu” ihtiyaçlarını karşılayabilecek mali gücü olduğu için, POLEMDER’e üyelik aidatları sembolik olarak 1 TL olarak alınacaktır.
5. Aidat parasını ödemediği ve “haksız yere” üyelikten ihraç edilen polisler, yasal bir engel olmaması ve istekleri halinde “bir defaya mahsus" POLEMDER’e üye yapılacaktır.
6. POLEMDER’de tüzük değişikliği yapılması,” şube açılıp kapatılması, POLEMDER’e bağlı şubelere ayrım yapılmadan her ay düzenli maddi yardım yapılması, polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında etkinlik düzenlenmesi başta olmak üzere “önemli konularda” POLEMDER sitesinde yapılacak paylaşımla “dernek üyelerimizin düşüncelerini aldıktan,” şube başkanlarımız ile istişarede bulunduktan sonra yönetime seçilecek meslektaşlarım ile birlikte POLEMDER’İ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ.
7. POLEMDER başkanı olarak “ayda en az bir defa” emekli meslektaşlarımızı bulundukları yerde ziyaret ederek ve POLEMDER’e davet ederek meslektaşlarımız arasında dayanışmaya katkıda bulunacağım, Şube başkanlarımızın da bu amaçla çalışmaları ricasında bulunacağım.
8. Çok yaşlanan kişi hem bedenen, hem de zihinsel olarak çöküş yaşayacağı, kişisel çıkarı ve egosu için ölene kadar siyasi partilerde liderlik ve sendikalarda başkanlık yapan bilinen siyasetçi ve sendikacılar gibi POLEMDER’de başkanlık yapılmasını önlemek için POLEMDER ve şube başkanlığı görevi 2 DÖNEM ile sınırlandırılacak.
9. Polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında “Kamuyu Oluşturmak İçin” düzenlenecek “basın açıklamaları ve toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, POLEMDER öncülüğünde, en az 100 üyesi olan 3 polis derneği, diğer polis STK'ları ve “en çok üyesi olan 5 polis grubu” temsilcisinin katılımı ile “ortak akılla birlikte yapılması için girişimlerde bulunacağım.
10. Siyasi partilerde yapılan “seçimli genel kurullarına” yaklaşık 2.000 kişiye karşılık 1 delege katılıyor. POLEMDER’de ise “20 üyeye karşılık 1 üye delege olarak katılıyor. POLEMDER’e bağlı yaklaşık 650 üyesi olan Antalya şubesinde seçimli genel kurula yaklaşık 32 üye katılıyor. Tüzük değişikliği ile delege oranının 50/1 oranına çıkarılması halinde, yaklaşık 650 üyesi olan Antalya’dan seçimli genel kurula yaklaşık 7 delege katılır.
POLEM-DER’de, 20/1 olan delege sayısının, tüzük değişikliği ile 50/1 oranına yükseltilecek, üye sayısının artmasına paralel olarak delege sayısı yeniden belirlenerek delege sayısının azaltılması ile tasarruf edilecek paraların POLEMDER ve bağlı şubelerin ve seçimli genel kurullara gelecek delegelerimizin ihtiyaçlarında kullanılması sağlanacaktır.
11. POLEMDER’deki gelir / gider bilançosu ve göreve başlayış ve bitiminde olan mal varlığımı POLEMDER sitesinde paylaşılmasını sağlayacağım.
12. POLEMDER’in üye sayısının arttırılarak güçlü bir STK’ya sahip olması için, POLEMDER şubesinin olmadığı yerlerde, il emniyet müdürlüğü ve belediye başkanlığından POLEMDER şubelerine yer tahsis edilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
13. Polis, 3600 ek göstergesi alan jandarma ile emsal görev yaptığı, Emniyet Teşkilatında değişik tahsildeki polis memurları emsal görevleri birlikte yaptıkları için, polisin 3600 ek gösterge hakkının; “hizmet süreleri ve dereceleri aynı olan;” ilkokul, ortaokul, lise ve ön lisans mezunu olan polislere ayrım yapılmadan verilmesi için başlatılan mücadeleye devam edilecektir.
14. POLEM OTEL’e gelen POLEMDER üyelerimize, POLEM OTELİN “zarar etmemesi halinde” en az % 10 indirim yapılacak, 1000 ek gösterge altında emekli maaşı alıp kirada oturan 3 dernek üyemizin 1 hafta süreyle mayıs veya eylül ayında POLEM OTEL'de misafir edilecektir.
15. Polisin ağır çalışma şartlarının iyileştirilmesi, poliste artarak devam eden intiharların “bilimsel” olarak araştırılarak gereğinin yapılması, EGM'ye bağlı sosyal tesislerde; bekçi, polis memuru, başpolis memuru, emniyet amiri ve emniyet müdürlerine; “sayılarına göre kontenjan ayrılması” ve en az % 10 indirim yapılması,
Polisten, görevde iken eğitip denetlediği özel güvenlik personeli gibi “Özel Güvenlik Sertifikası” istenmesi gibi akla ziyan uygulamanın kaldırılması,
POLSAN’ın, yaptığı yatırımla büyük bir holding olan OYAK gibi özerk ve tüzel kişiliği haiz bir ticari kuruluş olması için “yasal düzenleme yapılması”,
Polis dahil, emekli olunca devlet memurlarından kesilen “Aile Yardımının” emekli devlet memurlarına tekrar verilmesi, polise verilen 100 TL seyyanen paranın artırılması, mesai saatleri ve asli görevleri haricinde, dini ve milli bayramlar ve yılbaşında çalıştırılan polise devlet memuruna ödenen “ek mesai ücreti” verilmesi gibi polisin özlük haklarının arttırılması,
Polislerin zorunlu haller haricinde görev süreleri bitmeden başka il ve ilçelere atama yapılmaması, polisin, 1.derece akrabalarının birbirine maddi ve manevi destek olabilmesi, polis çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için, polislerin doğum yeri ve nüfusa kayıtlı olduğu yerler dahil, “merkez” nüfusu 250.000 üzerinde olan il ve ilçelerde“ görev yapması,
Polisin göreve başladıktan emekli olana kadar yaklaşık 5 birimde görev yapması; polisin uyum sorunu yaşamasına, mesleğine olan aidiyet duygusunun zayıflamasına ve değişik sıkıntılara sebebiyet verdiği için; zorunlu haller haricinde polisin aynı birimde görev yapması, ikinci bölge illerdeki “hizmet süresi arttırılarak polisin 2. bölgedeki illere 1 defa gitmesi,
Polis Akademisine bağlı kapatılan Güvenlik Bilimleri Fakültesinin yeniden açılması, bu fakültenin açılmaması halinde, polisin amir ihtiyacının, lisans mezunu polis memurları arasında seçilerek Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nde (PAEM) kısa süreli kurs ile amir yapılması ve polis memurlarının liseyi bitiren kişiler arasında seçilerek Polis Meslek Yüksekokullarına “2 yıllık eğitim verilmesi,
Hükümetlerin valiler arasında EGM olarak atadığı ve sık sık değiştirdiği valiler yeteri kadar tanımadığı polise fayda yerine zarar verdikleri için Emniyet Genel Müdürlüğüne emniyet teşkilatında görevli bir "Sınıf Üstü Emniyet Müdürü " atanması yasal hale getirilmesi,
Haksızlığa uğrayan, kasıtlı olarak birimi değiştirilen ve başka illere atanan polislere gereken desteğin verilmesi için çalışmalar yapılacak. Polisi keyfi ve kasıtlı olarak; açığa alan, görev yerini değiştiren, adli ve idari işlem yaptıran ilgili makamlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılması için “girişimlerde bulunulacaktır.”
Emniyet Teşkilatımıza ve değerli meslektaşlarıma olan sevgim, sorunlara çözüm üretmeye katkıda bulunabilecek bilgim ve tecrübem, bildiğimi hayata geçirecek cesaretimin olduğuna dair inancıma, polisin güçlü bir STK’ya sahip olması, sorunlarının çözülmesi ve meslektaşlarımız arasında dayanışmaya katkıda bulunmak için “bir defaya mahsus” olmak üzere POLEMDER başkanlığına olan adaylığımı;
POLEM-DER'E üye olarak kimsesiz polislerin kimsesi olan değerli üyelerimiz, 2022 yılında POLEMDER’de yapılacak seçimli genel kurul'da seçilecek değerli delegelerimiz ve polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi için sosyal medyada kurdukları gruplarda "emekli polisleri örgütleyerek" polislere işaret fişeği olan kahraman meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm değerli meslektaşlarımın desteklemesi dileğiyle, cani gönülden sevgi ve saygılar sunuyorum."
TÜRKİYE HABER AJANSI
Kısa adı POLEMDER olan Genel Merkezi İstanbul'da bulunan, Genel Başkan görevini tam 22 yıldır kesintisiz emekli Emniyet Müdürü Mustafa Acar'ın yürüttüğü ve 1948 yılından beri Türkiye genelinde 43 şubesi ile faaliyet gösteren kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Genel Başkan adayı Sülayman Deveci'nin sosyal medyada yer alan polis sayfalarında "TÜRKİYE POLİS EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIM DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYIM.. " başlıklı paylaşımında şu ifadeler yer aldı :
"Değerli meslektaşlarım;
Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Emniyet Teşkilatımızda 1978 - 1986 yıllarında polis memuru, 1986 - 2015 yılları arasında değişik rütbelerde amir olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında 1.sınıf emniyet müdürü olarak emekli oldum.
Polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi için mücadele eden kahraman emekli polisler tarafından Ankara ve Antalya’da organize edilen basın açıklamasına katılarak, bu kapsamda değişik platformlarda yapılan etkinliklere destek vererek ve paylaştığım makalelerle polisin sesinin kamuoyuna duyurulmasına katkıda bulunmaya devam ediyorum.
Polis gibi hiyerarşik bir yapısı ve katı bir disiplinin uygulandığı askerde görev yapan subay, astsubay ve uzman çavuşlar emekli olduktan sonra, ayrı ayrı birer dernek kurmuştur.
1984 yılında kurulan Tüm Emekli Astsubaylar Derneği yaklaşık 60.000 üyesiyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna (STK) sahip olmayı başardığı için 3600 ek göstergesi başta olmak üzere “makul olan haklarını almış” ve her yıl yapılan TBMM'nin açılışına davet edilmiş, 2005 yılında kurulan Emekli Uzmanlar Derneği yaklaşık 40.000 üyesiyle güçlü bir STK’YA sahip olduğu için hükümet başkanını ile görüşmeyi başarmıştır.
1948 yılında Emniyet Teşkilatında emekli olan; polis memurları, komiser sınıfı, emniyet amiri ve emniyet müdürleri tarafından kurulduğu için polisin tamamını temsil eden POLEMDER ise, emekli polislerin % 5’ni bile derneğe üye yapmayı başaramadığı için bugüne kadar “hükümet başkanları tarafından muhatap alınmamış” ve STK temsilcisi olarak TBMM açılışlarına da davet edilmemiştir.
Bazı emniyet müdürlerinin haksızlığa uğrayan polislere sahip çıkmaması, bazı emniyet müdürlerinin kibirli ve aşırı egoya sahip olması, değişik rütbelerde emekli olan bazı polislerin emniyet müdürlerini “eleştiri sınırlarını aşan” söylemlerde bulunmaya devam ettiği için, emniyet müdürleri ile değişik rütbelerde emekli polislerin “bir dernek çatısı altında” güçlü bir STK’ya sahip olması mümkün değildir.
İstisnalar hariç, iktidar ve kişisel çıkarları için “ortak değerlerimizi bile siyasete alet eden” siyasi parti liderleri için önemli olan; STK’lardaki "üye sayısının iktidar olmalarına katkıda bulunacak sayıda olmasıdır. Dolayısıyla, polisin güçlü bir STK’ya sahip olmadan makul olan haklarını alması ve sorunlarını çözmesi mümkün değildir.
Emekli polislerin; kırgınlık, güvensizlik, korku, vurdumduymaz ve benden sonra tufan anlayışıyla POLEMDER’e üye olmaması, bazı POLEMDER ve şube başkanlarımızın emekli polisleri POLEMDER’E üye yapmak için yeteri kadar çalışmaması, polise mobbing uygulanması gibi sebeplere aidiyet duygusu zayıflatılan polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasını sağlamak çok zor, ancak imkansız değildir.
“Birlikten Kuvvet Doğar” ve “Aklın Yolu Birdir” gerçeğinden hareketle; polisin yaklaşık % 90’nının oluşturan emekli “polis memurlarının bir dernek çatısı altında birleşmeyi başarması, polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında yapılacak etkinliklerin, “en çok üyesi olan polis derneği öncülüğünde, polis STK'ları ve en çok üyesi olan 5 polis grubu tarafından “ortak akılla birlikte yapılması,” emekli polisin en az % 50’sini derneğe üye yapmayı başaramayan POLEMDER başkanlarının tekrar seçilmemesi halinde emekli polislerin güçlü bir STK’ya sahip olacaktır.
POLEM-DER’in polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasını ve bu kapsamda mücadele eden emekli polislere öncülük yapmayı başaramadığı için, 2019 yılında POLEMDER’de yapılan başkanlık seçiminde POLEMDER başkanımız Mustafa Acar’ın karşısında aday olan değerli meslektaşım emekli polis memuru Sebahattin İNAN’ı cani gönülden destekledim.
Polisin, toplumsal mücadelenin olmazsa olmazı olan güçlü bir STK’ya sahip olmasının yolu, polisin yaklaşık % 90’nını oluşturan emekli polis memurlarının POLEMDER çatısı altında birleşmesinden geçtiği inancıyla, cefakar ve fedakar polis memuru abi ve kardeşlerimi POLEMDER çatısı altında birleştirerek, polisin güçlü bir STK’ya sahip olmasına katkıda bulunarak meslektaşlarıma olan vefa borcumu ödemek ve kimsesiz polislerin kimsesi olmak için Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde (POLEMDER) 2022 yılında yapılacak seçimli genel kurulda POLEMDER Genel Başkanı görevine adayım.
POLEMDER’E genel başkan seçilirsem;
1. Emekli emniyet mensuplarının ve POLEMDER üyelerinin yaklaşık % 90’nı emekli polis memurları olduğu için, POLEMDER tüzüğünde yapılacak değişikle, POLEMDER’e sadece emekli polis memuru / başpolis memuru üye olarak kabul edilecek ve POLEMDER’in ismi Türkiye Emekli Polis Memurları Sosyal Yardım Derneği olarak değiştirilecektir.
2. Polis aidatı olmadan polisin nüfuzu ve vatandaşların bağışlarıyla POLEMDER’i mali açıdan Ülkemizin en güçlü STK’sı olmasında büyük katkısı olan emniyet müdürlerimizin ve emekli bekçi, GİH, komiserler ve emniyet amirleri tarafından “kendi sınıfında olan meslektaşlarının üye olacağı” birer dernek çatısı altında birleşmeleri halinde, bunların dernek merkezine, her yıl POLEM-DER'E bağlı “bir şubeye yapılan maddi yardım kadar” yardım yapılacaktır.
3. POLEM-DER’e bağlı şubelerde yapılacak seçimli genel kurul bittikten sonra, birlikte yola çıkacağım meslektaşlarım, şube yöneticilerimiz ve delegelerimiz ile istişare ettikten sonra POLEMDER “Yönetim Organları” oluşturulacaktır.
4. Paylaşım kapalı olan POLEMDER sitesi dernek üyelerinin paylaşımına açılacak, emekli polislerin “internet” üzerinden de POLEMDER’e üye yapılacak, POLEMDER’e bağlı şubelerinin; elektrik, su gibi “zorunlu” ihtiyaçlarını karşılayabilecek mali gücü olduğu için, POLEMDER’e üyelik aidatları sembolik olarak 1 TL olarak alınacaktır.
5. Aidat parasını ödemediği ve “haksız yere” üyelikten ihraç edilen polisler, yasal bir engel olmaması ve istekleri halinde “bir defaya mahsus" POLEMDER’e üye yapılacaktır.
6. POLEMDER’de tüzük değişikliği yapılması,” şube açılıp kapatılması, POLEMDER’e bağlı şubelere ayrım yapılmadan her ay düzenli maddi yardım yapılması, polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında etkinlik düzenlenmesi başta olmak üzere “önemli konularda” POLEMDER sitesinde yapılacak paylaşımla “dernek üyelerimizin düşüncelerini aldıktan,” şube başkanlarımız ile istişarede bulunduktan sonra yönetime seçilecek meslektaşlarım ile birlikte POLEMDER’İ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ.
7. POLEMDER başkanı olarak “ayda en az bir defa” emekli meslektaşlarımızı bulundukları yerde ziyaret ederek ve POLEMDER’e davet ederek meslektaşlarımız arasında dayanışmaya katkıda bulunacağım, Şube başkanlarımızın da bu amaçla çalışmaları ricasında bulunacağım.
8. Çok yaşlanan kişi hem bedenen, hem de zihinsel olarak çöküş yaşayacağı, kişisel çıkarı ve egosu için ölene kadar siyasi partilerde liderlik ve sendikalarda başkanlık yapan bilinen siyasetçi ve sendikacılar gibi POLEMDER’de başkanlık yapılmasını önlemek için POLEMDER ve şube başkanlığı görevi 2 DÖNEM ile sınırlandırılacak.
9. Polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi kapsamında “Kamuyu Oluşturmak İçin” düzenlenecek “basın açıklamaları ve toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, POLEMDER öncülüğünde, en az 100 üyesi olan 3 polis derneği, diğer polis STK'ları ve “en çok üyesi olan 5 polis grubu” temsilcisinin katılımı ile “ortak akılla birlikte yapılması için girişimlerde bulunacağım.
10. Siyasi partilerde yapılan “seçimli genel kurullarına” yaklaşık 2.000 kişiye karşılık 1 delege katılıyor. POLEMDER’de ise “20 üyeye karşılık 1 üye delege olarak katılıyor. POLEMDER’e bağlı yaklaşık 650 üyesi olan Antalya şubesinde seçimli genel kurula yaklaşık 32 üye katılıyor. Tüzük değişikliği ile delege oranının 50/1 oranına çıkarılması halinde, yaklaşık 650 üyesi olan Antalya’dan seçimli genel kurula yaklaşık 7 delege katılır.
POLEM-DER’de, 20/1 olan delege sayısının, tüzük değişikliği ile 50/1 oranına yükseltilecek, üye sayısının artmasına paralel olarak delege sayısı yeniden belirlenerek delege sayısının azaltılması ile tasarruf edilecek paraların POLEMDER ve bağlı şubelerin ve seçimli genel kurullara gelecek delegelerimizin ihtiyaçlarında kullanılması sağlanacaktır.
11. POLEMDER’deki gelir / gider bilançosu ve göreve başlayış ve bitiminde olan mal varlığımı POLEMDER sitesinde paylaşılmasını sağlayacağım.
12. POLEMDER’in üye sayısının arttırılarak güçlü bir STK’ya sahip olması için, POLEMDER şubesinin olmadığı yerlerde, il emniyet müdürlüğü ve belediye başkanlığından POLEMDER şubelerine yer tahsis edilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
13. Polis, 3600 ek göstergesi alan jandarma ile emsal görev yaptığı, Emniyet Teşkilatında değişik tahsildeki polis memurları emsal görevleri birlikte yaptıkları için, polisin 3600 ek gösterge hakkının; “hizmet süreleri ve dereceleri aynı olan;” ilkokul, ortaokul, lise ve ön lisans mezunu olan polislere ayrım yapılmadan verilmesi için başlatılan mücadeleye devam edilecektir.
14. POLEM OTEL’e gelen POLEMDER üyelerimize, POLEM OTELİN “zarar etmemesi halinde” en az % 10 indirim yapılacak, 1000 ek gösterge altında emekli maaşı alıp kirada oturan 3 dernek üyemizin 1 hafta süreyle mayıs veya eylül ayında POLEM OTEL'de misafir edilecektir.
15. Polisin ağır çalışma şartlarının iyileştirilmesi, poliste artarak devam eden intiharların “bilimsel” olarak araştırılarak gereğinin yapılması, EGM'ye bağlı sosyal tesislerde; bekçi, polis memuru, başpolis memuru, emniyet amiri ve emniyet müdürlerine; “sayılarına göre kontenjan ayrılması” ve en az % 10 indirim yapılması,
Polisten, görevde iken eğitip denetlediği özel güvenlik personeli gibi “Özel Güvenlik Sertifikası” istenmesi gibi akla ziyan uygulamanın kaldırılması,
POLSAN’ın, yaptığı yatırımla büyük bir holding olan OYAK gibi özerk ve tüzel kişiliği haiz bir ticari kuruluş olması için “yasal düzenleme yapılması”,
Polis dahil, emekli olunca devlet memurlarından kesilen “Aile Yardımının” emekli devlet memurlarına tekrar verilmesi, polise verilen 100 TL seyyanen paranın artırılması, mesai saatleri ve asli görevleri haricinde, dini ve milli bayramlar ve yılbaşında çalıştırılan polise devlet memuruna ödenen “ek mesai ücreti” verilmesi gibi polisin özlük haklarının arttırılması,
Polislerin zorunlu haller haricinde görev süreleri bitmeden başka il ve ilçelere atama yapılmaması, polisin, 1.derece akrabalarının birbirine maddi ve manevi destek olabilmesi, polis çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için, polislerin doğum yeri ve nüfusa kayıtlı olduğu yerler dahil, “merkez” nüfusu 250.000 üzerinde olan il ve ilçelerde“ görev yapması,
Polisin göreve başladıktan emekli olana kadar yaklaşık 5 birimde görev yapması; polisin uyum sorunu yaşamasına, mesleğine olan aidiyet duygusunun zayıflamasına ve değişik sıkıntılara sebebiyet verdiği için; zorunlu haller haricinde polisin aynı birimde görev yapması, ikinci bölge illerdeki “hizmet süresi arttırılarak polisin 2. bölgedeki illere 1 defa gitmesi,
Polis Akademisine bağlı kapatılan Güvenlik Bilimleri Fakültesinin yeniden açılması, bu fakültenin açılmaması halinde, polisin amir ihtiyacının, lisans mezunu polis memurları arasında seçilerek Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nde (PAEM) kısa süreli kurs ile amir yapılması ve polis memurlarının liseyi bitiren kişiler arasında seçilerek Polis Meslek Yüksekokullarına “2 yıllık eğitim verilmesi,
Hükümetlerin valiler arasında EGM olarak atadığı ve sık sık değiştirdiği valiler yeteri kadar tanımadığı polise fayda yerine zarar verdikleri için Emniyet Genel Müdürlüğüne emniyet teşkilatında görevli bir "Sınıf Üstü Emniyet Müdürü " atanması yasal hale getirilmesi,
Haksızlığa uğrayan, kasıtlı olarak birimi değiştirilen ve başka illere atanan polislere gereken desteğin verilmesi için çalışmalar yapılacak. Polisi keyfi ve kasıtlı olarak; açığa alan, görev yerini değiştiren, adli ve idari işlem yaptıran ilgili makamlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılması için “girişimlerde bulunulacaktır.”
Emniyet Teşkilatımıza ve değerli meslektaşlarıma olan sevgim, sorunlara çözüm üretmeye katkıda bulunabilecek bilgim ve tecrübem, bildiğimi hayata geçirecek cesaretimin olduğuna dair inancıma, polisin güçlü bir STK’ya sahip olması, sorunlarının çözülmesi ve meslektaşlarımız arasında dayanışmaya katkıda bulunmak için “bir defaya mahsus” olmak üzere POLEMDER başkanlığına olan adaylığımı;
POLEM-DER'E üye olarak kimsesiz polislerin kimsesi olan değerli üyelerimiz, 2022 yılında POLEMDER’de yapılacak seçimli genel kurul'da seçilecek değerli delegelerimiz ve polis haklarının alınması ve sorunlarının çözülmesi için sosyal medyada kurdukları gruplarda "emekli polisleri örgütleyerek" polislere işaret fişeği olan kahraman meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm değerli meslektaşlarımın desteklemesi dileğiyle, cani gönülden sevgi ve saygılar sunuyorum."
TÜRKİYE HABER AJANSI