SSK İşhanı'nın çatısına çıkarak "Hırsız olmak istemiyoruz" yazılı bir pankart açan eylemciye aşağıda bulunan işportacı arkadaşları alkışlarla destek verdi. Eylemciye 'atla' diye bağıran bir vatandaş ise seyyar satıcıların hışmından kurtulamadı.
Çankaya Belediye'nin Kızılay'daki işportacılara yönelik başlattığı mücadelenin ardından yaşanan gerginlik sürüyor. Kızılay'da tezgah açmalarına izin verilmeyen ve sık sık Çankaya Belediyesi zabıtalarıyla karşı karşıya gelen işportacılar bugün ilginç bir eyleme imza attı. Adının Hakan olduğu öğrenilen seyyar satıcı Kızılay'daki SSK İşhanı'nın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Binanın çatısına "Hırsız olmak istemiyoruz yazılı pankart açan eylemciye işportacı arkadaşları da işhanının önünden alkışlarla destek verdi. Bir ara ayaklarını çatının korkuluklarından aşağıya sarkıtan eylemci heyecana neden oldu. Eylemcinin intihar eylemi yaptığı binada asılı olan Bülent Tanık posteri dikkat çekti. Emniyet görevlileri işhanın çatısına çıkarak uzun süre eylemciyi ikna etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri de olası bir intihar durumu için önlem aldı.
Bu arada, eylemciye 'atla' diye bağırdığı iddia edilen bir vatandaş, bina önünüde toplanan işportacının arkadaşlarının hışmından kurtulamadı. Seyyar satıcılar vatandaşa tekme tokat dayak attı. Olay yerine çağırılan polis ekipleri vatandaşı işportacıların elinden güçlükle kurtardı. Yolda geçen vatandaşlar olayı meraklı gözlerle seyrederken ikna edilmeye çalışılan seyyar satıcının dalgınlığından faydalanan bir görevli, eylemceyi kolundan tutup kontrol altına aldı.
Eylemci itfaiye merdiveniyle çatıdan indirilirken seyyar satıcılar da eylemci arkadaşlarını coşkuyla alkışladı. Seyyar satıcılar, "Hırsız olmak istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Çatıdan indirlen eylemci Çankaya Belediyesi'ne tepki göstererek, "Bunu daha önce de yaptım. Bu sefer de dikkate almazlarsa bundan sonra olacakları Bülent Tanık bile tahmin edemez" dedi. Polis tarafından ikna edilen seyyar satıcı ifadesi alınmak üzere Çankaya Merkez Karakolu'na götürüldü.
Güncel
Yayınlanma: 23 Temmuz 2011 - 13:13
Başkent'te Seyyar Satıcıdan İntihar Eylemi
Ankara'da tezgahları kaldırılan seyyar satıcılar çareyi eylem yapmakta buldu.
Güncel
23 Temmuz 2011 - 13:13
İlginizi Çekebilir





















