DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı sendikaların Samsun İl Başkanları bir araya gelerek Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde 13 askerin şehit edilmesi ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar. Basın Açıklamasına DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonu ve DOS-Demokratik ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, Din Bir Sen İl Başkanı Erdinç Kontaş, Tüm Sağlık Sen İl Başkanı Seyd Ahmet Şancı ve Emekli Bir Sen İl Başkanı Ufuk Gürbüz katıldı.
DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı sendikalar adına basın açıklamasını Desk İl Başkanı Fevzi Gül yaptı. Gül, yapılan hain saldırıyı en ağır bir şekilde kınadıklarını belirterek şunları söyledi; “Yapılan bu acımasız ve hain saldırıyı en ağır bir şekilde şiddetle kınıyoruz, Türk Milletinin başı sağ olsun. Maalesef Türkiye’nin güçlenmesinden ve büyümesinden rahatsız olan dış mihraklar Türk Milletinin gücünü zayıflatmak için uyguladığı terör bir kez hortlamış ve yine tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğmuştur. Özellikle son günlerde yapılan hain saldırılar ve şehit cenazeleri bizleri “ARTIK YETER” noktasına getirmiştir. Bize, bizi kırdıran iç ve dış güçler bu kirli oyunu hayata geçirerek özelikle çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor, toplumsal huzurumuzu bozuyorlar” dedi. Gül, terör olaylarından ve yaşananlardan dolayı bundan sadece Türk Milletinin zarar görmediğini belirten DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, konuşmasına şöyle devam etti. Gül, “Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bu çatışmalar ve devlete meydan okumaya çalışmalar başta Doğu ve Güneydoğudaki Kürt kökenli Vatandaşlarımız başta olmak üzere herkese zarar vermektedir. Bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. PKK’nın yapmış olduğu acımasız ve hain saldırılar gece güneşi düşlemekten öteye gidemeyecektir. Buradan doğuda yaşayan Türk, Kürt bütün kardeşlerimize sesleniyoruz; gelin dış güçlerin oyununa gelmeyelim. Asırlardır sürdürülen kardeşliğimizi bir kez daha perçinleyerek dış mihraklara hak ettiği dersi hep birlikte verelim. Bizi birbirimize düşürerek menfaat sağlayacak olanlara haddini ve dersini bir kez daha verelim. Hiç kimse ama hiçbir kimse şunu unutmasın; bizim başkasına verilecek tek bir karış toprağımız yoktur ve bu vatan evlatları da bu toprakları ilelebet muhafaza ve müdafaa edecektir. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz. YETER ARTIK! SİLAHLAR SUSSUN, İNSANLIK KONUŞSUN” dedi.
DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, son olarak şunları söyledi; “Askerlerimize kurşun sıkanları bir kez daha lanetliyor, Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Güncel
Yayınlanma: 19 Temmuz 2011 - 00:48
Desk: ‘yeter Artık’
DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı sendikaların Samsun İl Başkanları bir araya gelerek Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde 13 askerin şehit edilmesi ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar.
Güncel
19 Temmuz 2011 - 00:48
İlginizi Çekebilir























