AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına yönelik bir kahvaltı programı düzenledi. Etkinlik, Esenler Kültür Merkezi’nde (EKM) gerçekleştirildi.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Canan Altındaş Barbaros, Esenler Belediye Başkan Danışmanı ve Kent Konseyi Başkanı Burhan Kocaman, Türkiye Haber Ajansı ve Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan, 7/24 Esenler Haber İmtiyaz Sahibi Hüseyin Koç, Esenler Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Yılmaz, Gazete Esenler İmtiyaz Sahibi Hasan Gürsoy, Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferhat Canbey ve Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Önder Çavuş, Avas Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Basut, Son Dakika Esenler Gazetesi İmtiyaz Sahibi Suat Türkoğlu ile Esenler Belediyesi Basın Koordinatörü Faik Taşer katıldı.

Basın Mensuplarına Teşekkür
AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, toplantıda basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı"nı kutlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Erkuş, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Yaptığınız gazetecilik faaliyeti, hem yerel hem de ulusal ölçekte demokrasimizin temel taşlarından biridir. Bir ülkede yasama, yürütme ve yargı kadar önemli olan bir diğer güç basındır. Ben her zaman basının yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.
İleriye Dönük İşbirliği
Bu birlikteliği sık sık devam ettireceğini belirten Erkuş, ilerleyen günlerde basın mensuplarıyla tekrar bir araya geleceğinin sözünü verdi. Basın emekçilerine tek tek teşekkür eden Erkuş, Esenler’in sorunları ve eksiklikleri hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
Basın Mensuplarından Geri Bildirim
Toplantıda, basın mensupları Esenler’in sorunları ve eksiklikleri hakkında Başkan Erkuş’a bilgi verdi. Erkuş, sorunları dikkatlice dinleyerek notlar aldı ve AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı olarak çözüm ve taleplerin yerine getirilmesi için hemen çalışma yapacaklarını ifade etti.
Kahvaltı programı, katılan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı unutmayan Erkuş’a teşekkürleriyle sona erdi. Bu tür etkinliklerin, basın ve yerel yönetim arasındaki iletişimi güçlendireceği vurgulandı.
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanıyor.
Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra ediyor.























