İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı.Tutuklu sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Mustafa Dönmez ise duruşmaya gelmedi.Duruşmaya, ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, İlyas Çınar, avukat Hüseyin Buzoğlu ve Muhterem Bağcı da katıldı.Duruşmaya avukat Turgut Kazan ile Tufan Türenç, Pınar Türenç ve Orhan Birgit'in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler de izleyici olarak geldi.
Duruşmada çapraz sorgusu yapılan İlyas Çınar, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin soruları üzerine, İşçi Partisi'nin (İP) yaptığı çeşitli konulardaki toplantılara birkaç kez davet üzerine katıldığını söyledi.
Çınar, İP Genel Başkanı olan birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek ile nasıl tanıştıklarını hatırlamadığını belirterek, Perinçek ile samimiyeti olmadığını kaydetti.
Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.
Güncel
Yayınlanma: 24 Şubat 2012 - 14:27
İkinci 'ergenekon' Davası Başladı
İkinci ''Ergenekon'' davasının 160. duruşması başladı.
Güncel
24 Şubat 2012 - 14:27
İlginizi Çekebilir























