Önümüzdeki yıllarda İnşaat Sektöründe adını sıkça duyacağımız Model Grup emin adımlarla zirveye doğru çıkıyor. Model Grup, yapı denetim, plan, proje ve müteahhitlik hizmetleri veren bir firma. Dinamik ve çağa uyum sağlamsını bilen genç patronu İnşaat Mühendisi Önder Akar, yaşam alanına sahip konutlar yapmayı tercih ettiklerini söyledi.
İnşaat sektöründe hızla büyüyen kalite anlayışından ödün vermeyen, yurt içinde ve yurt dışında inşaat sektörünü yakından takip eden Model Yapı’nın genç patronu Önder Akar “ 2007 yılında 4078 sayılı Yapı Denetim hakkındaki kanun hükmüne göre, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından verilmiş olan 751 nolu yetki belgesi ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hedefimiz, Yapı Denetim Yasasındaki amaç, kapsam, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak, uzmanlık konularımızda disiplinli çalışarak, kaliteli hizmet hedefine ulaşmaktır. Yapı sahiplerini inşaatın her safhasında TSE Standartlarına uygun malzeme kullanma konusunda bilgilendirmeyi, yapılan işin kalitesinin standartların da üzerinde olmasını hedefleyen ekip ruhuna sahip personelimizle hizmet veriyoruz.”dedi
İnsanların yaşam alanlarının güvenli ve kaliteli olmasını sağlamak bizim misyonumuz diyen İnşaat Mühendisi Önder Akar “ Doğal afetlerin sık yaşandığı bölgede olmanın bilinci ile yapı kusurlarından kaynaklanan can ve mal kaybının önüne geçmek. İnsan odaklı yapı denetim faaliyetini sürdürmek ve müşterilerimize yapı alanında akılcı çözümler sunmaktır.”dedi.
İnsana önem veren ve insan hayatının değerini bilmek sektörde haklı olarak elde ettiğimiz ünvanı güvenli ve kaliteli işlerle sürdürmek bizim vizyonumuzdur diyen Akar, Şirketinin kalite politikası için ise şunları söyledi. “ Yasal mevzuatın verdiği yetkiler ve standartlara uygun olarak mimarlık ve mühendisliğin kurallarına uygun, çağdaş norm ve standartlarda yapı denetim hizmeti vermek. Teknik yenilikleri takip etmek. Etik değerlere saygılı olmak. Denetim kalitesinden taviz vermeden müşteri memnuniyetini sağlamak ve her geçen gün kendini geliştirerek hizmet sunmak. Yapı Denetim hizmet kalitemizin artarak devam etmesi için personelimizin eğitimine önem vermek” olduğunu belirtti.
Şehirciliğe önem vermek gerektiğini söyleyen Önder Akar “ Model Grup olarak yaptığımız konutlarda var. Sadece bina yapmak çözüm olamaz, yaşam alanları olmadan kuru kuruya binaları dikmişsiniz hiçbir fayda sağlamaz O konutları alan insanlar araçlarını nereye park edecek, Bunları da düşünmek lazım, bu yüzden yaşam alanına sahip konutlar yapmayı tercih ediyoruz. Hızla yok olan çevremizi göz önünde tutacak olursak yeşil alanlara önem vermemizin bir görev olarak ortaya çıktığını düşünüyorum. Doğal felaket olarak gördüğümüz su baskınları can ve mal kaybını gündeme getiriyorsa yaptığınız konutun önemi ortaya çıkıyor. İstanbul için beklenen deprem var, yaptığınız inşaatta kaliteye önem vermek zorundasınız. İnsanlara sadece birer daire satmayacaksınız onların çocukları ile hatta torunları ile birlikte olacakları bir yaşam alanları sunmuş oluyorsunuz. Bu yüzden yaptığımız işin önemli olduğunu düşünüyorum ve teknolojiyi yakından takip edip kalitemize neler katabiliriz diye devamlı çalışma içindeyiz.” diyerek sözlerini bitirdi.
Tevfik Erk / İstanbul























