
Genç Kadın Bacağını Kaybetti
Etiler Koç Köprüsü yakınında meydana gelen patlamada yaralananlardan 2'sinin durumu ağır.
| DİĞER HABERLER |
| Etiketler : |
Etiler'deki patlamada yaralanan 7 kişiden 5'i Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2'si ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
İŞTE BACAĞI KOPAN AYTEN BAL- FOTO GALERİ
AYTEN'İN DRAMI
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayten Bal'ın durumunun ciddi olduğu ve bacağını kaybettiği belirtildi. Bal ve yanındaki arkadaşı Ceyhan Mercan otomobille ilerlerken patlamanın meydana geldiği öğrenildi.
Etiler'deki patlamada bacağını kaybeden 38 yaşındaki Ayten Bal, özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalışıyordu.
YARALILARDAN 2'SİNİN DURUMU AĞIR
5 kişi Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Kimlikleri belirlenen yaralılar şöyle:
Seyfi Erdem (İETT şoförü), Uzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal, Ceyhan Mercan ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu patlamada yaralanan 7 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Bacağı kopan bir vatandaşın ameliyata alındığı öğrenildi.
Patlamada yaralananlar arasında bulunan polis memuru, görev yaptığı Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
BACAĞI KESİLEBİLİR
Patlamanın ardından yaralılardan Aytel Bal ve Ceyhan Mercan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Sami Işık, polis memuru Uzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Seyfi Erdem ve isminin Agof olduğu öğrenilen Ermeni uyruklu vatandaş ise Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayten Bal ve Ceyhan Mercan'ın patlama sırasında otomobille olay yerinden geçtikleri ve bu sırada yaralandıkları öğrenildi.
Otomobili kullanan Bal'ın, her iki ayağından da ağır yaralandığı ve ayaklarından birinin kesilme tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Yaralıları ziyaretinin ardından Şişli Etfal Hastanesi çıkışında konuşan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, yaralılardan ikisinin sağlık durumunun ağır olduğunu söyledi. Dokucu, "Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı'ndaki hastamız. 41 yaşında her iki ayağında da ciddi yaralanma var. Birinde tam kopuk, diğerinde de ciddi bir yaralanma söz konusu. Şu dakikalarda ameliyatı sürüyor. Okmeydanı'ndaki diğer hastamız ise şarapnel parçalarından yaralanmış durumda. Şişli Etfal Hastanemizde 5 ayrı hasta var. Bir tanesi ağır.
Aynı zamanda solunum sistemi yanığı söz konusu. Yoğun bakım şartlarında ziyaret ettim. Bilinci yerinde, takibi gerektiren bir hasta. Bir diğer yaralımız 55 yaşındaki bir polis memuru. Kendisi aynı zamanda hastanemizin de polis memurlarından bir tanesi. Nöbet değişiminin ardından hastaneden ayrıldıktan sonra olayda yaralanmış. Yüz yanığı var. Diğer hastalarımızın da tamamı şarapnelden yaralanmıştır" diye konuştu.
Öte yandan, yaralılardan Sami Işık'ın babası Özcan Işık, oğlunun arkadaşı ile birlikte işe gitmek üzere yola çıktığını ve bu sırada yaralandığını belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
PARÇA TESİRLİ BOMBA
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'da olay yerine gelerek bilgi aldı. Çapkın, "Elektrikli bisikletin üstüne konulmuş orta şiddetli bir bomba patlamış" dedi.
Patlamada, 34 MLY 23 İETT otobüsü, bir özel araç ve çevredeki binaların camlarında hasar meydana geldi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şeritler çekerek güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın meydana geldiği Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.
GÖRGÜ TANIĞI: TEK BİR PATLAMA OLDU
Etiler'de meydana gelen patlamayı karşı binada yaşayan bir görgü tanığı olay anını anlattı
Güncelleme: 09:44 TSİ 26 Mayıs. 2011 Perşembe Patlamanın karşısındaki Akmerkez'de çalışan Berna Özdemir, bir patlamayla birlikte bir sarsıntı yaşadıklarını anlattı.
Özdemir, İETT durağında meydana gelen patlamanın çevreye büyük bir zarar vermediğini belirtti.
Binalarda hasar meydana gelmediğini anlatan görgü tanığı, patlamanın meydana geldiği yerin karışısındaki binanın camların sağlam olduğunu dile getirdi.
Olay yerinin polis tarafından kordona aldığını anlatan görgü tanığı caddenin de trafiğe kapalı olduğunu söyledi.
YERDE KAN GÖRDÜK
Patlama bölgesinde bulunan bir görgü tanığı CNN Türk'e patlama hakkında şunları söyledi: Saat 09:00 gibi patlama oldu. Bazı arkadaşlarımız yerlerdeydi. Kanları gördük yerde.
Patalama Etiler Koç Köprüsü İETT durağında, turizm uygulama oteline yakın bir yerde oldu. Çok sayıda ambulans geldi. Yolu kapattılar. 7 - 8 kişinin yaralandığını tahmin ediyorum.


Yeni sitemizi beğendiniz mi?