Ara
Gül Yetiştiren Adama Saygı Gecesi
Bookmark and Share Yazdır Arkadaşına Gönder
Ekleme Tarihi :23.02.2010
Toplam 10569 Kez Okunmuştur.
Türk hikâyeciliğinin ve deneme yazarlığının yaşayan en büyük isimlerinden biri olan düşünce adamı Rasim Özdenören için Küçükçekmece Belediyesi tarafından ”ustaya saygı” gecesi düzenleniyor.

Türk hikâyeciliğinin ve deneme yazarlığının yaşayan en büyük isimlerinden biri olan düşünce adamı Rasim Özdenören için Küçükçekmece Belediyesi tarafından ”ustaya saygı” gecesi düzenleniyor.

“Yaşayan Çınarlar” kapsamındaki etkinlik yarın akşam saat 19.30’da,  Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türk öykü yazarlarının önemli isimlerinden biri olan Rasim Özdenören, 1940 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş, Malatya, Tunceli gibi ülkemizin güney ve doğu şehirlerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Mezun olduktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak çalıştı. 1970-1971’de çeşitli araştırmalar için ABD’nin farklı eyaletlerinde iki yıl kadar kaldı. 1975'de Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine geldi ve aynı bakanlıkta bir yıl da müfettişlik yaptı.

1978’de istifa ederek ayrıldığı devlet memurluğuna bir süre sonra geri döndü. “Çok Sesli Bir Ölüm” ve “Çözülme” adlı hikâyeleri TV filmi yapılmış, bunlardan ilki; Uluslararası Prag TV Filmleri Yarışmasında jüri özel ödülünü almıştır. Özdenören öykülerinde, bireyin yalnızlığını, yabancılaşmasını, kuşak çatışmasını, modernlik, gelenek, değerlerinden koparılmış birey ve ailenin acılarını kuşatıcı ve derinlemesine bir yaklaşımla öyküleştirmiştir.

Yazarlık yaşamında 53 yılı deviren, Türk edebiyatının üslup ustası Rasim Özdenören’i, sevenlerinin yalnız bırakmayacağı gece Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşecek.

PROGRAM:
Tarih: 23 Şubat 2010, Salı
Saat:   19:30
Yer:    Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Küçükçekmece

Bu Haberi Beğendiniz mi? 0     0

Sayfamızda yer alan okur yorumları, kullanıcılarımızın kendi görüşleridir. Okur yorumlarından turkiyehaberajansi.com sorumlu tutulamaz.

Yorum Yaz

» İlgili Başlıklar
Dil Degistir[Languages]
Dil çevirilerini Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
D Vitaminine Hasret Kalacağımız Günler Geldi…
A’dan Z’ye D Vitaminini ve eksikliğinin neden olabileceği sağlık problemlerini Hisar Intercontinental Hospital Fizik Tedavi ve Rehabi
Hem Tango Hem Pop
Erdener Koyutürk ile bir söyleşi! İşte Editörümüz Sengul Sonmez'in muhteşem söyleşisi...
Diğer Röportajlar
Tüm Galeriler


Abdulgani SARI
Ahmet KAPLAN
Bihter CAN
Cansen ERDOĞAN
Cemil ALTINAY
Dr. Muhammet ALİYEV
Dr. Nazile ABBASLI
Dursun BORAN
Duygu LADİKLİ
Ersal ÖZKAN
Fedai ÇAKIR
Hasan Uğur EPİRDEN
Hilmi Erkin SEVİN
M. Nuri KAYNAR
Melahat İBRAHİMGIZI
Misafir KALEM
Nigar ALMANQIZI
Yalçın KAMACIOĞLU
Yasemin ERYILDIZ
Yaşar KABA
Hayatınızdan Memnun musunuz?
 
TNA
Ana Sayfa |  Arşiv |  Video |  Foto Galeri |  Üye Ol |  KÜNYE |  MİLLETVEKİLLERİMİZ |  VAKIFLAR |  SENDİKALAR |  KURUMLAR |  VALİLİKLER |  TSK |  KAYMAKAMLIKLAR |  ŞEHİR VE HAYAT DERGİSİ |  YILIN EN İYİLERİ ÖDÜL GECESİ |  İSTANBUL REHBERİ |  Hava Durumu | 
© 2009 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz