Anasayfa | Spor

Puan Silme Önerisine F.Bahçe'den Tepki

Puan Silme Önerisine F.Bahçe'den Tepki

Puan Silme Önerisine F.Bahçe'den Tepki

Günlerdir konuşulan "bu sezon için küme düşme olmayacağı" spekülasyonunun gerçek olduğu ortaya çıktı!

  DİĞER HABERLER
Etiketler :

 Günlerdir konuşulan "bu sezon için küme düşme olmayacağı" spekülasyonunun gerçek olduğu ortaya çıktı! Ancak şikeye karışan takımların en az 12 puanı silinecek, bu ve para cezaları play off maçları öncesi uygulanacak, bu kulüpler Avrupa'ya katılamayacak varsa kupaları da geri alınacak.

 
Twitter'dan taraftarların sorularını yanıtlayan Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli 'Puan silme cezası verilirse ligden çekilecek misiniz?' sorusuna 'Onun için genel kuruldan yetki alacağız, sıra onda' dedi.
 
İsviçre'de dün UEFA yetkilileriyle görüşen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün de TFF'nin İstinye'deki binasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileriyle biraraya geldi.
 
Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Akıncıoğlu, "Müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiilerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılması, öte yandan; bu suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin, UEFA müsabakalarına katılmamalarıyla ilgili 26 Ocak'taki Genel Kurul'da bir önerge verileceğini belirtti" dedi.
 
Akıncıoğlu, eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise geri alınacağını sözlerine ekledi.
 
"Küme düşme söz konusu değil" diyen Akıncıoğlu, "Puan silme ve para cezası eylemleri play-offtan önce uygulanacak" diye konuştu.
 
Akıncıoğlu, şu saftada 58. maddenin değişmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, olumsuzluklar ve mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından değişimin söz konusu olacağını ifade etti.

"FENERBAHÇE'NİİN PUANININ SİLİNMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"
 
Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar Fenerbahçe Spor Kulübü toplantılara ya ben ya da bir asbaşkanımla katıldım. Bu sürece en başından beri önem verdik. Kaos ortamından çıkmak için çaba gösterdik. Her zaman doğru bildiğimizi söylemeye çalıştık. Konuşulan burada kalacak. F.Bahçe Kulübü olarak özel ve genel bir açıklama yapmadık. Bütün toplantılarda söz verilmesine rağmen içerde konuşulanlar malesef dışarıya çarpıtılarak yansıtıldı. Bize zorlu bir süreç yaşattı bu. Hiç söylemediğimiz, beyan etmediğimiz sözler, çıkmış gibi kamuoyuna anlatıldı. Bugün yapılan ortak toplantıda ifade ettiğimiz gibi, dışarı çıkacağız ve içerde ne konuştuysak açıklayacağız. Biz herhangi bir şekilde Fenerbahçe'nin yarım puan kesilmesi, para cezası verilmesi ya da UEFA'nın TFF'ye dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Biz masum olduğumuzu söylüyoruz" dedi.

"58. MADDE DEĞİŞMESİN"
 
Özdemir ayrıca "58. madde değişmesin. Virgülüne dokunmasın. Kim suçluysa, kimin suçlu olduğuna inanıyorsa, gerekli kararı TFF versin. Genel Kurul'da bunun para cezası ya da puan cezasına çevrilmesi gerekçesine katılmıyoruz. 58. madde aynen uygulansın. Tek bir şey istiyoruz. Gerekli bir süreye ihtiyaç vardır. Herkes savunmasını vermelidir. Ortaya konulan delillere, yeni şahitlere ihtiyaç vardır ve bir karara varılmalıdır. Bu yüzden medyaya açıklama yaptık" diyerek sözlerini noktaladı.

"UEFA'NIN MÜDAHALELERİNİN ALRINDA YATANLAR ARAŞTIRILMALI"
 
Ali Koç ise yaptığı açıklamada, "Ağustos'ta bir konuşma yapmıştık. Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığımız günlerdi. Bu süreci geride bırakmak istediğimizi belirtmiştik. İddialar çıkıyor, kayıtlar basına yansıyor, her şeyin adeta oyun gibi 7 ay boyunca inişli çıkışlı bir grafik şeklinde sürdüğünü görüyoruz. Her şey F.Bahçe üzerinden kurgulanıyor. Biz savunma ve müdafa hakkımızı kullanmamışken, ki 8 kulübün adı geçerken; F.Bahçe'nin ön planda tutulmamasını istiyoruz. Adil bir savunma için TFF'nin bize destek olmasını rica ettik. F.Bahçe olarak genel kurulun gereksiz olduğunu, 58. maddenin değişmemesini gerektiğini söyledik. Yine aynı şeyi ifade ediyoruz. Ne zaman UEFA olayı gündeme gelse, bizim öne atılmamıza şahit oluyoruz. UEFA'nın topa bu kadar girmesinin nedeninin farklı olduğunu, Cornu'nun ifadesini geri çekmesi; bunu yalanlamak değildir. Söylemek istediğimiz, kendi iç işlerimiz olmasına rağmen, UEFA'nın niye bu kadar müdahale etmek istediğinin altında yatanların araştırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE'NİN KÜME DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN UĞRAŞILIYOR"
 
Ali Koç, "İçerde farklı dışarda farklı bir şey söylemiyoruz. Yarın önemli bir toplantımız var. F.Bahçe'nin küme düşürülmesi için uğraşıldığını söyledim. Adnan Öztürk'ün F.Bahçe adını anmadığını ve soruşturma üzerine fikrini ifade ettiğini belirttim" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Son olarak konuşan Nihat Özdemir ise "Yüksek Divan Kurulu'nda geniş açıklamalarımız olacak. Oraya gelip dinlersiniz" dedi.

ÖMER TEMELLİ: YETKİ ALACAĞIZ
 
Twitter'dan taraftarların sorularını yanıtlayan Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli 'Puan silme cezası verilirse ligden çekilecek misiniz?' sorusuna 'onun için genel kuruldan yetki alacağız, sıra onda' dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış.

 
Yorum Yaz
Mesajınız

Dil Seçiniz

Dil Degistir[Languages]

Çok Okunan Haberler

  • Bugün
  • Bu Hafta
  • Bu Ay
  1. Zayıflatan Yemek Kitabı Çıktı!
  2. Dünyanın En Başarılı Genci Siz Misiniz?
  3. Amerikalı Öğrencilerden Ziyaret!
  4. Kipadan Yalıkavaka Süper Hizmet
  5. Beş Kıta 10 Gün Beyoğluna Sığacak
  6. İlk Sonuçlarını Açıkladı!
  7. Asyanın Güzelliklerini Keşif Kampanyası
  8. En Güçlü 16 Kadın Sesi Bir Arada!
  9. Dünyaya Örnek Olan Uygulamaları Seçti
  10. 8 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
  11. Yılının Son Temsilleri İstanbulda!
  12. Artık İnternetten Alınacak!
  13. Rizeli Çay Üreticisinin Öfkesi Dinmiyor
  14. Düşük Yaşayanlar Da Anne Oluyor!
  15. Halk Görüşmelerini Açık Alana Taşıdı
  16. Onu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!
  17. Tüm Çalışanlarıyla Tam 40 Yıldır..!
  18. Gönüllü Kültür Elçisi Oldular!
  19. Zirvede Buluştular!
  20. Unnadodan İkinci Yıl Sürprizleri...
  1. Eğitimcilerimizin Almanya Çıkarması
  2. Kırım Tatarları’nın 68 Yıllık Sürgün Çilesi
  3. Pazar ve Fındıklıda ÇAY Eylemi
  4. Hüsnü Şenlendirici, I Love You
  5. Türkiyenin İlk Müzikal Korosu Sahnedeydi
  6. Hakkı Ağaoğlundan Kıbrıs Çıkartması
  7. Koçtaştan 19 Mayıs Kutlaması
  8. Kıskanç Çiftlere Özel Balayı!
  9. Engellilerle Eski Futbolcular Bir Arada!
  10. İSTEKli Mezunlar Buluşuyor...
  11. Bedük Boğaziçilileri Coşturdu!
  12. Çocukların Gözünden Çevre Fotoğrafları Sergisi
  13. Türkiye Annelerine Sağlık ve Güzellik Hediye Etti
  14. Bursa, Bilimle Şenlenecek…
  15. En Uzun Gece Trump Towers Mallda
  16. Kentsel Dönüşümle Şehirlere Çifte Avantaj
  17. Hint Mutfağı İstanbul’da
  18. Cengiz ARTAMdan Monacoda Bir İlk
  19. Ulusal Roket Yarışması Sonuçlandı
  20. Dillerde Fetih, Dîllerde Fatih
  1. Gençler Nanoteknolojiyle Tanıştı
  2. Avrupa Değişse De Türklere Bakış Değişmedi
  3. Genç Bilim İnsanları Projelerini Sergileyecek
  4. Bedük 20 Bin Kişiyi Coşturdu!
  5. Cilde Özel Çözümler Sunan Yepyeni Bir Marka
  6. XL Beden Yarış Keyfi!
  7. Karakolun Hası 18 Mayısta Sinemalarda!
  8. Başarıya Götüren Verimli Çözüm Ortaklıkları
  9. TMB TV 18.Kral TV ödüllerini Canlı Yayınladı
  10. Teknoloji Tutkunlarına Müjde!
  11. Bahar Ayları İçin Uzmanlar Uyarıyor...
  12. Fare Devri Bitiyor!
  13. Ivana Sert Daikin Reklamında...
  14. ACİL; AB Rh (-) Negatif Kan Aranıyor
  15. Mekânsız Bedenler Galeri Eksende!
  16. ÇAGET, Şükürü Koşuya Davet Etti
  17. Kıran Kırana Kulaç Attılar
  18. Tekne Parklar İçin Ön Başvurular Başladı
  19. Kitap Okuma Sevgisi Kazandırıyor
  20. Renkli Bir Yaza-Merhaba...

Yeni sitemizi beğendiniz mi?

Sonuçlar»

© 2005 TNA