Anasayfa | Yurt

AKP'nin Hırslarına Kurban Vermeyeceğiz

AKP'nin Hırslarına Kurban Vermeyeceğiz

AKP'nin Hırslarına Kurban Vermeyeceğiz

Salıcı, "AKP iktidarı seçimle alamadığı belediyelerimizi gülünç ve akıldışı operasyonlarla almak istiyor. Belediyelerimizi AKP'nin doymak bilmez hırslarına kurban vermeyeceğiz!" dedi.

  DİĞER HABERLER
Etiketler :

 Haber: Ahmet Kaplan - Gülin Gülşah Aldoğan

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “AKP iktidarı seçimle alamadığı belediyelerimizi gülünç ve akıldışı operasyonlarla almak istiyor. Belediyelerimizi AKP’nin doymak bilmez hırslarına kurban vermeyeceğiz!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Adalar Belediyesi’ne düzenlenen baskınla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Salıcı açıklamasında, “AKP iktidarının İstanbul’daki CHP’li belediyeleri yıldırma politikasında son adres bu kez Adalar Belediyesi oldu. Bir kamu hizmet kurumu olan belediye, pazar günü polislerce basıldı ve arandı. Yalnızca uyguladıkları yöntem ve zamanlama bile AKP iktidarının CHP’li belediyelere saldırıda gözünün ne kadar karardığının ve bu konuda kendini ne kadar kaybettiğinin bir göstergesidir. Bu baskınlar gösteriyor ki; AKP seçim yoluyla alamadığı belediyeleri operasyon yoluyla almak istiyor” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıklamasında,“2009 yılından bu yana, rutin denetimler dışında her türlü bahaneyle İçişleri Bakanlığı müfettişleri aracılığıyla, bu da yetmezse kolluk güçleriyle CHP’li belediyeleri kuşatan AKP iktidarı, bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Örneğin, her türlü çabaya rağmen bir türlü ele geçiremediği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 397 yıla varan hapis istemiyle soruşturmalar açılması da bu niyetin açık bir göstergesidir. 
İsimsiz ihbarlarla, kaynağı belirsiz şikâyetlerle ve elektronik postalarla İstanbul’da; Maltepe, Silivri, Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece, ardından bir kez daha Maltepe Belediyesi’ne ve son olarak Adalar Belediyesi’ne yapılan bu baskınlar, AKP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla ürettiği hizmetleri halkla buluşan CHP’li belediyelere tahammülsüzlüğünün de karnesidir” cümleleri yer aldı.

Adalar Belediyesi’nde 2010’dan bu yana 38 ayrı konuda 13 kez İçişleri Bakanlığı müfettişleri araştırma ve ön inceleme yaptığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı 22 ayrı konuda da 20 kez İstanbul Valiliğinin araştırma yaptığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıklamasında AK Parti İktidarını suçlayarak şu cümlelere yer verdi:

 “Peki ne sonuç çıktı tüm bu araştırmalardan? 24 konuda soruşturmaya gerek yok kararı çıktı. 58 konunun yalnızca 3’ünün soruşturulmasına karar verildi. Belediye Başkanı 2 konuda hemen aklandı, 1 tanesinin soruşturması ise devam ediyor. Yalnızca bu rakamlar bile AKP iktidarının CHP’li belediyelere yönelik hırsının ve öfkesinin boyutlarını gözler önüne sermeye yetiyor.   
Daha önce de söylemiştik, bugün de tekrarlayalım: AKP iktidarı eğer yolsuzluk arıyorsa, usulsüzlük arıyorsa, CHP’li belediyelere değil, yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktığı halde kapısından içeri bir kez bile İçişleri Bakanlığı müfettişi sokulmamış AKP’li belediyelere bakmalıdır. AKP eğer CHP’li belediyeleri almak istiyorsa, bunu akıldışı ve gülünç operasyonlarla değil, başarabilirse sandıkta halkın iradesiyle yapmalıdır. Ne olduğu, nereden gönderildiği, kimin adına gönderildiği belli olmayan elektronik postalarla bu tür operasyonlar yapılabiliyorsa, bizler de aynı yöntemle AKP’li belediyeler hakkında on binlerce elektronik posta gönderebilir, sistemi çalışamaz hale getirebiliriz. 
Ancak CHP olarak, halkımıza hizmet üretmek ve sunmaktan başkaca bir niyetimiz olmadığı gibi AKP’nin böylesi gülünç yöntemlerine de asla ihtiyaç duymuyoruz. 
Belediyelerde eğer hukuka aykırı bir durum varsa bunu ortaya çıkarmak elbette yargının görevidir. Ancak, ‘Neden yalnızca muhalif belediyeler basılıyor’ sorusuna verilecek cevap, bu operasyonların siyasi sebeplerle yapıldığının da en açık göstergesidir. 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü olarak, tüm gücümüz ve inancımızla CHP’li belediyelerimizin arkasındayız. Mesnetsiz operasyonlarla, baskılarla, tehditlerle, partimizin, belediyelerimizin ve belediye başkanlarımızın adını kirletmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. 
İstediğiniz kadar çabalayın, belediyelerimize istediğiniz kadar operasyon yapın, 2014’teki yerel seçimlerde İstanbul’daki saltanatınıza son vereceğiz. 
Tehditleriniz de operasyonlarınız da sizi kurtarmaya yetmeyecek!” 

Henüz Yorum Yapılmamış.

 
Yorum Yaz
Mesajınız

Dil Seçiniz

Dil Degistir[Languages]

Çok Okunan Haberler

  • Bugün
  • Bu Hafta
  • Bu Ay
  1. Öğrencilere Murat Boz Sürprizi!
  2. Mimar Sinan Kent Ormanı Hizmete Açılıyor
  3. Zayıflatan Yemek Kitabı Çıktı!
  4. Dünyanın En Başarılı Genci Siz Misiniz?
  5. Amerikalı Öğrencilerden Ziyaret!
  6. Kipadan Yalıkavaka Süper Hizmet
  7. İlk Sonuçlarını Açıkladı!
  8. Beş Kıta 10 Gün Beyoğluna Sığacak
  9. En Güçlü 16 Kadın Sesi Bir Arada!
  10. Yılının Son Temsilleri İstanbulda!
  11. Asyanın Güzelliklerini Keşif Kampanyası
  12. Dünyaya Örnek Olan Uygulamaları Seçti
  13. 8 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
  14. Artık İnternetten Alınacak!
  15. Rizeli Çay Üreticisinin Öfkesi Dinmiyor
  16. Düşük Yaşayanlar Da Anne Oluyor!
  17. Halk Görüşmelerini Açık Alana Taşıdı
  18. Onu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!
  19. Tüm Çalışanlarıyla Tam 40 Yıldır..!
  20. Gönüllü Kültür Elçisi Oldular!
  1. Eğitimcilerimizin Almanya Çıkarması
  2. Kırım Tatarları’nın 68 Yıllık Sürgün Çilesi
  3. Pazar ve Fındıklıda ÇAY Eylemi
  4. Hüsnü Şenlendirici, I Love You
  5. Türkiyenin İlk Müzikal Korosu Sahnedeydi
  6. Hakkı Ağaoğlundan Kıbrıs Çıkartması
  7. Öğrencilere Murat Boz Sürprizi!
  8. Koçtaştan 19 Mayıs Kutlaması
  9. Kıskanç Çiftlere Özel Balayı!
  10. Engellilerle Eski Futbolcular Bir Arada!
  11. İSTEKli Mezunlar Buluşuyor...
  12. Bedük Boğaziçilileri Coşturdu!
  13. Çocukların Gözünden Çevre Fotoğrafları Sergisi
  14. Türkiye Annelerine Sağlık ve Güzellik Hediye Etti
  15. Bursa, Bilimle Şenlenecek…
  16. En Uzun Gece Trump Towers Mallda
  17. Kentsel Dönüşümle Şehirlere Çifte Avantaj
  18. Hint Mutfağı İstanbul’da
  19. Cengiz ARTAMdan Monacoda Bir İlk
  20. Park Bahçeler Daire Başkanı Oldu!
  1. Gençler Nanoteknolojiyle Tanıştı
  2. Avrupa Değişse De Türklere Bakış Değişmedi
  3. Genç Bilim İnsanları Projelerini Sergileyecek
  4. Bedük 20 Bin Kişiyi Coşturdu!
  5. Cilde Özel Çözümler Sunan Yepyeni Bir Marka
  6. XL Beden Yarış Keyfi!
  7. Karakolun Hası 18 Mayısta Sinemalarda!
  8. Başarıya Götüren Verimli Çözüm Ortaklıkları
  9. TMB TV 18.Kral TV ödüllerini Canlı Yayınladı
  10. Teknoloji Tutkunlarına Müjde!
  11. Bahar Ayları İçin Uzmanlar Uyarıyor...
  12. Fare Devri Bitiyor!
  13. Ivana Sert Daikin Reklamında...
  14. ACİL; AB Rh (-) Negatif Kan Aranıyor
  15. Mekânsız Bedenler Galeri Eksende!
  16. ÇAGET, Şükürü Koşuya Davet Etti
  17. Kıran Kırana Kulaç Attılar
  18. Tekne Parklar İçin Ön Başvurular Başladı
  19. Kitap Okuma Sevgisi Kazandırıyor
  20. Renkli Bir Yaza-Merhaba...

Yeni sitemizi beğendiniz mi?

Sonuçlar»

© 2005 TNA