Hayırseverliği ve sosyal aktiviteleri ile tanınan iş kadını Şennur Ünlü, Marmaris'in en faal kadınlarından. Her dernek kuruluşunun, her hayır işinin, her demokratik hareketin önünde Şennur Hanım var.
02 Eylül 1952 yılında Marmaris’te dünyaya gelen Şennur Ünlü 1984 yılında kurulan aile şirketinin halen yönetim kurulu başkanlığını da yürütmekte. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Şennur Ünlü Kapital dergisinin Türkiye çapında yapmış olduğu araştırma neticesinde 50 başarılı iş kadınından biri seçildi. Aynı dergi tarafından ANADOLU KAPLANI unvanına layık görüldü.
Şennur Ünlü iş kadınlığının yanı sıra 30 yıldır pek çok sosyal aktivitenin içinde yer almış!
Şennur Ünlü; Marmaris Kızılay derneğinin kurucu üyesi, İzmir Yönetim Çevresi Görmezlere Destek Komitesi Başkanı, “Arder” Armutalan Güzelleştirme, Kültür ve Eğitim Derneğinin Kurucu Başkanı, Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği ( MENDER) in kurucusu.
İşkadını Şennur Ünlü’nün Sosyal Faaliyetleri anlatmayla bitmeyecek kadar fazla. Halkın kalbinde taht kurmasına sebep olan sosyal faaliyetlerinden bazıları şöyle:
35 yıldır toplam 1500 çocuğa karşılıksız eğitim bursu verdi Bu zamana kadar yaklaşık olarak adet engelli 1000 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıttı. 100 tane yardıma muhtaç çocuğun çeşitli ameliyatlarını yaptırdı. 500 den fazla yardıma muhtaç çocuğun göz ameliyatını yaptırdı. My Dream adlı 55 engelli Çinli çocuktan oluşan gösteri gurubunun Marmaris'te gösteri yapması için 6000 bilet sattı. Ülkemizde meydana gelen doğal felaketlere yardım gönderdi. (Son olarak meydana gelen Elazığ depremine 5 ton kendi imkânlarıyla, 2 tonu ise vatandaşların desteğiyle toplam 7 ton yardım malzemesini bizzat götürdü.) Yurt dışında meydana gelen Pakistan depremine ilaç ve çeşitli malzeme yardımında bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bulunan okullara ve öğrencilere çeşitli yardımlarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bulunan öğrencileri her yıl Marmaris’e getirterek tatil yaptırdı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu çocuklarına Marmaris’te tatil yaptırdı. Her yıl Marmaris Armutalan’da bulunan ilköğretim okulları arasında dereceye giren çocuklarımızı teşvik etmek amacıyla geleneksel hale gelen Şennur Ünlü Eğitim Ödülleri dağıtılmakta. Her yıl özel günlerde (Yaşlılar haftası, Anneler Günü, Kadınlar Günü, vb.) insanları unutmayarak onların gönüllerini almak için etkinlikler düzenliyor. Her yıl çocuk bayramlarında çocuklar için çeşitli hediyeler hazırlayıp dağıtıyor. Cezaevlerinde yatan mahkûmların rehabilitasyonu ve para kazanmaları için destek olup, ürettiklerinin satış gelirini mahkûmlara veriyor. Çocukların çeşitli konularda bilinçlenmesi için kampanyalar düzenleyip, bu kampanya sonucunda başarılı olan çocukları ödüllendirdi. Kurduğu Armutalan’ı güzelleştirme, Kültür ve Eğitim Derneği vasıtasıyla Armutalan için birçok faydalı faaliyette bulundu. Marmaris bölgesinde “Engelliler Köyü” kazandırmak için Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Eğitim Derneği (MENDER) ni kurdu. İlk etapta engelliler yararına bir tiyatro gösterisi düzenledi. Aynı zamanda kapak kampanyası düzenleyerek 10 engellimiz için tekerlekli sandalye aldı. Nikâhsız çoluklu çocuklu ailelere nikâh organizasyonu yaparak nikâhlı hale gelmelerini sağladı. Yurt içi ve yurtdışında meydana gelen depremler dolayısıyla mağdur olan insanlara ilaç, malzeme ve yiyecek yardımında bulundu.Şennur Ünlü, yukarda saydığımız birçok faaliyetin yanı sıra, sayamadığımız birçok faaliyette bulundu. Yaptığı bu sosyal faaliyetlerine halen devam etmekte.

























Yardım konusunda uzaklari yakın eden, dost insan yolun açık olsun.
Öğretmenler gününde öğretmenleri de hiç unutmamıştır