Son iki haftadır yayınladığı gizli ABD yazışmaları nedeniyle Amerikan yönetiminin topa tuttuğu Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’a vatandaşı olduğu Avustralya’dan destek geldi. Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, belgelerin Wikileaks sitesinde yayınlanmasından ABD’nin sorumlu olduğunu belirtti ve “Belgeleri kim siteye sızdırdıysa o sorumludur” dedi. Rudd, “Bu durum Amerikan güvenlik sisteminin etkinliği ve insanların gizli belgelere ulaşabilme seviyesi konusunda birçok soru işareti ortaya çıkarıyor” diye konuştu. Bu arada, Avustralyalı yetkililer, Londra’da tutuklanan Assange’a konsolosluk yardımı sağladığını bildirdi. Belgelerin basına yansımasının ardından bir açıklama yapan Avustralya Başbakanı Julia Gillard, olayı büyük bir sorumsuzluk örneği olarak nitelemiş, Assange da Avustralya Hükümeti’ni ABD’yi tatmin etmeye çalışmak ile suçlamıştı.
‘İadesi için temas yok’
Independent Gazetesi tecavüz suçlamasıyla İngiltere’de tutuklanan Assange’ın Washington’a teslim edilmesi konusunda ABD ve İsveç arasında gayri resmi görüşmeler yapıldığını öne sürerken, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildtj böyle bir temas olmadığını belirtti.
Dünya
Yayınlanma: 09 Aralık 2010 - 14:04
Avustralya Abd’ye Karşı Assange'ı Savundu
Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, Avustralya vatandaşı olan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ı savunarak, gizli belgelerin yayınlanmasından ABD’nin sorumlu olduğunu söyledi.
Dünya
09 Aralık 2010 - 14:04
İlginizi Çekebilir
























