Borsalarda tarihi kayıplar yaşanırken, altın 1,772 dolarla rekor tazeledi. İçeride de TL, dolar ve euro karşısında zirve seviyelerinde bulunuyor.
Dün küresel çapta merkez bankalarının açıkladığı tahvil alım ve likidite sağlama taahhütlerine rağmen tansiyonu düşmeyen piyasanın ateşini, ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşması da dindirmedi.
Obama her ne kadar, dün akşamki konuşmasında piyasalar ABD'nin 'AAA olan notuna hala inanıyor... ABD hala notu AAA olan bir ülke' dese de, ABD borsaları 2008 yılından beri en sert düşüşlerini yaşadı.
S&P 500 Endeksi günü 2008 yılından beri en hacimli ve sert düşüşüyle yüzde 6.6 değer kaybıyla kapatırken, Dow Jones Sanayi Endeksi'nde yüzde 5.5, teknoloji endeksi Nasdaq'da da yüzde 6.9'luk değer kaybı yaşandı.
ABD borsalarının ardından çöküş Asya piyasalarında da devam etti. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 2.6 gerilerken, Hong Kong Borsası yüzde 6.1, Çin'de de Şangay Borsası yüzde 1.1 düşüş sergiledi.
DOLAR VE EURO UÇTU
Olumsuz hava kur tarafında da etkili olurken, dolar, yen ve euro karşısında geri çekildi. Euro/dolar paritesi 1.42'nin üzerinde hareket ederken, kur tarafındaki hareketin içerideki yansıması çok daha sert oldu.
Lira Asya piyasalarında sert düşüş yaşadı. Dolar/TL yüzde 2'yi geçen yükselişle 1.8'i aşarken, Euro/TL de yüzde 2.2'lik artışla 2.56'ya yaklaştı. B Piyasalar, ikinci dip tartışmalarının arttığı ve finansal piyaslarını risk almaktan kaçındığı dönemde Fed'in üçüncü parasal genişleme programı (QE3) yönünde adım atmayacağına odaklanacak.
EKK TOPLANIYOR
İçeride de bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda son gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri ve olası önlemlerin görülmesi bekleniyor.
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Ağustos 2011 - 12:22
Borsada Kan Kaybı Durmuyor!
Piyasalarda, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD'nin notunu indirmesiyle başlayan sert düşüş hız kesmeden devam ediyor.
Ekonomi
09 Ağustos 2011 - 12:22
İlginizi Çekebilir
























