CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu özgür demokratik bir toplum yaratıldığında darbelerin söz konusu olmayacağını belirterek, “Kim darbe girişiminde bulunacaksa o tankın önüne önce ben duracağım” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kral FM’de Mehmet’in Gezegeni programına katıldı. Demokrasinin olduğu yerde askeri vesayetten bahsedilemeyeceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ama askere karşı çıkacağız diye yargı bağımsızlığından da vazgeçemeyiz" dedi. Kılıçdaroğlu yargının hukuk fakültelerinden başlamak üzere mutlaka düzeltilmesi gerektiğini söyledi.
ASKER YETKİLERİNİ AŞIYOR
Kılıçdaroğlu'na yöneltilen en önemli sorulardan biri darbeyle ilgili oldu. Kılıçdaroğlu, "Asker yetkilerini aşıyor mu" sorusuna "Aşıyor" yanıtı vererek şunları söyledi:
"Biz iç hizmet yasasını değişterelim dedik. Yasa değişince biter mi? Tabi bitmez. Darbe yapan kendi hukukunu yapıyor sonuçta. Yasada şu bu var mı diye bakmıyor. Darbe başarılı olunca kendi hukukunu yapar. Bunun caydırıcı olması sivillerin içselleştirmesine bağlıdır. Özgür demokratik bir toplum yaratırsanız darbe neden olsun. Kim darbe girişiminde bulunacaksa o tankın önüne önce ben duracağım diyorum. Ve darbeyi engeleyeceğiz. Halkın gücüne güveneceğiz. Siz halkı bilinçlendirriseniz onlara güven verirseniz halk niye darbeyi alkışlasın."
Siyaset
Yayınlanma: 03 Eylül 2010 - 15:31
Chp Lideri Darbecilere Meydan Okudu!
CHP lideri Kılıçdaroğlu referandum öncesi darbe tartışmalarıyla ilgili iddialı bir çıkış yaptı.
Siyaset
03 Eylül 2010 - 15:31
İlginizi Çekebilir























