AK Parti miiletvekili Bekir Bozdağ CHP'nin yemin törenindeki tutumunu sert bir ifadeyle eleştirdi.
CHP ve BDP'nin yemin etmeyerek milleti aldattığını belirten Bozdağ, "CHP BDP'yle aynı çizgide buluşmamak için mücadele ediyor. Ama baktığınızda meclise gelip içeride oturmakta boykottur. Yemin etmeyenler arasında fark yoktur. Bu da Cumhuriyet tarihinde ilktir" dedi.
CHP'nin çok yanlış bir usül takip ettiğini vurgulayan Bozdağ "CHP milletin kendisine emanet ettiği iradeyi Ergenekon'a teslim etti. Türk milleti iradesini kimseye teslim etmez. Bu parlamento da teslim etmedi. Parlamento çalışmalarına devam eder. Tehdit ederek sorunlar çözülmez. Bir işi bu kadar zorlaştıran kararlar olamaz. Süheyl Batum 'biz sembolik bir iş yapıyoruz' dedi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da 'bu mahkemenin vereceği bir karardır. Tahliye edilmezse de bu karara saygı duyarız' dedi. Gelinen noktaya bakıldığında mahkemeler kan davası gütmekle suçlanıyor" diye konuştu.
AK Parti'den yargıya müdahele etmesi istendiğini vurgulayan Bozdağ şunları söyledi:
"Herkes siyasetin yargıya müdahale etmesinden rahatsız oluyordu. Tutuklama kararını AK Parti vermiyor. Bu kararı yargı veriyor. Bu sorunu CHP yarattı, öngörüsüzlüğü, hesapsızlığı, Türkiye'nin gerçekleriyle kopuk anlayışı nedeniyle, aslında CHP'li de olmayan 3-5 kişinin anlayışını partiye egemen kıldıkları için bugün bu sorun yaşanıyor. Bu sorunun çözümü parlamentodur, parlamentoyu kilitlemek değil."
Siyaset
Yayınlanma: 29 Haziran 2011 - 17:53
'chp Millet İradesini Ergonekon'a Teslim Etti
AK Parti'li Milletvekili Bozdağ, "Sorunu CHP yarattı, öngörüsüzlüğü, hesapsızlığı, Türkiye'nin gerçekleriyle kopuk anlayışıyla..."
Siyaset
29 Haziran 2011 - 17:53
İlginizi Çekebilir






















