TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı, Emniyet mensubu Emekli memur Halis Kahraman'ın çalışan memurlara seyyanen ödenen ilave ek ödemenin memur emeklilerine de verilmesini içeren talebine cevap verdi.Halis Kahraman'ın dilekçesine verilen cevabi yazıda, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, komisyonda görüşülemeyeceğini belirtilerek, " Kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve bilgi için Cumhurbaşkanlığına göndermekte; ayrıca kanun teklifi gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır." ifadelerini kullandı.
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'nca Halis Kahraman'ın dilekçesine verilen cevabi yazıda şu ifadeler yer aldı : "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞIDilekçe Komisyonu Dilekçe Numarası : D28-14414Dilekçi Adı Soyadı : HALİS KAHRAMANDilekçe Kayıt Tarihi : 03/01/2025DİLEKÇİNİN İSTEĞİ VE BAŞKANLIK DİVANI KARARIDilekçi özetle; çalışan memurlara seyyanen ödenen ilave ek ödemenin memur emeklilerine de verilmesini talep etmektedir.Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme neticesinde, mezkûr talebin karşılanabilmesi amacıyla muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiği anlaşılmıştır.Dilekçe Komisyonu, Anayasa’nın, TBMM İçtüzüğü’nün ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.Anayasa’nın 88’inci maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin yetkili olduğu belirtilmiştir. TBMM İçtüzüğü’nün 116/1’inci maddesinde “Dilekçe Komisyonunun ... Başkanlık Divanı .... Yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren ... dilekçelerin, görüşülemeyeceğini karara bağlar.” denilmiştir.Komisyonumuz Başkanlık Divanı, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğini karara bağladıktan sonra, TBMM İçtüzüğünün 116/2- 3’üncü maddesi gereğince, bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve bilgi için Cumhurbaşkanlığına göndermekte; ayrıca kanun teklifi gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır.Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir.Diğer yandan yasal düzenleme yapılması istenilen konular hakkındaki başvurulara ilişkin tekliflerin TBMM’ye gelen yasal düzenlemelerin gelişim süreci, https://www.tbmm.gov.tr/yasama/kanun-teklifleri internet adresinden takip edilebilmektedir.Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca işbu dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.Başkan Sunay KARAMIK (Adana Milletvekili)Başkanvekili Ahmet Salih DAL (Kilis Milletvekili)Katip Behiye EKER (İstanbul Milletvekili)Sözcü Süleyman ŞAHAN (Yozgat Milletvekili) "
Seyyanen ek zam mağduru Emniyet mensubu emekli memur Halis Kahraman'ın TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na ilettiği dilekçesinde şu ifadeler yer almıştı : "Ben 657 sayılı kanuna göre görev yapmış ve emekli olmuş memur emeklisiyim.Bilindiği üzere Memur ve Memur Emeklileri aynı müktesep haklara tabi olup maaş ve aylıklarına yapılan zam ve artışlar da birbiri ile bağlantılıdır, memurlara yapılan tüm artışlar OTOMATİK olarak Memur Emeklilerinin aylıklarına da yansımak zorundadır.Emeklilik ve Aylık bağlama oranları da 5434 sayılı kanuna göre düzenlenir ki 25 yıl üzerinden öngrülen memur emeklisinin aylık bağlama oranı yüzde 75'tir ve her artı yıl için 1 puan eklenir.4688 sayılı toplu sözleşme yasası gereği de memurlara yapılacak tüm artışlar otomatik olarak memur emeklilerinin aylıklarına yansıtılır. 75 yıllık tarihinde bu hep böyle olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu yasal zorunlulukları bildiğinden 11 Mayıs 2023 günü resmi sosyal medya hesaplarından, " tccb.gov.tr " web sitesinden yazılı olarak "En düşük memur maaşını artışlarla 22.000 TL seviyesine yükseltiyoruz, bu artışlar OTOMATİK olarak Memur Emeklilerinin aylıklarına da yansıyacak, milletimize hayırlı olsun.." diyerek paylaştı, bu paylaşımlar da açık kaynaklarda mevcuttur. Yine Hak-iş kongresinde kalabalığa hitaben de bu sözleri dile getirdi.Maalesef 24 Temmuz 2023 günü 7456 sayılı torba yasanın 28. Maddesi ile 375 sayılı kanun hükmünde kararname'ye (KHK) ek 40'ıncı madde eklendi ve bu madde ile memurlara 8 bin 077 TL. seyyanen ilave ödeme artışı yapıldı, normal şartlarda yasal olarak bu artış Otomatik olarak biz memur emeklilerinin aylıklarına da yansımak zorundaydı ama KHK da bir cümlelik hukuka aykırı düzenleme ile yasal hakkımız engellendi. Bu hem Anayasa'ya, hem yürürlükteki yasalara hem de Cumhurbaşkanı sözüne aykırı bir hukuksuz düzenlemeydi. Çalışan memurların 2023 yılı Temmuz ayındaki maaşlarındaki 8 bin 077 TL artış 2024 Ocak ayında 12 bin 155 TL ye, 2024 Temmuz ayında 14 bin 492 TL'ye, şimdi 2025 Ocak ayı artışı ile de 16 bin 600 TL civarına yükseldi ve ölçümüz, emsalimiz olan çalışan memurlar ile aramızdaki makas her geçen gün daha da artmaktadır.Memur Emeklisinin emsali ölçüsü görevdeki memurdur ve aylık düzenlemesi ona göre yapılır. Emekli maaş bağlanma oranı yüzde 75 ve üzeri olması gereken aylıklarımız bu hukuksuzlukla yüzde 40'lar seviyesine düşürülmüş oldu. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleriyle anlatacak olursak; “Bir gerçeğin altını çizerek sizlere hatırlatmak isterim. Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasından dolanarak toplumda düzen sağlanmaz..” diyerek genel kuralı ortaya koymuştur.Ancak maalesef 24 Temmuz 2024 tarihli KHK düzenlemesi ile tam olarak bu yapılmıştır, 657, 5434, 4688 sayılı kanunların arkasından dolanılmış, hukukun dışına çıkılmıştır. Bu nedenle bir Memur Emeklisi olarak uğradığımız bu hak ve gelir kaybının, adaletsizlik ve hukuksuzluğun sonlandırılarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.
Gereğini saygılarımla arz ederim."


Gereğini saygılarımla arz ederim."

Türkçe konuşacağız yazcagız ama hiç bir şey anlamayaağız niye verilmiyor sebep ne onu sebebi ne. Şamil Tayyar ve Cem Küçük sürekli hatırlatıyor. Allah kolaylık sabır versin yardımcınız olsun