Emekli Polis Başmüfettişi İrfan Bayar, 28. Dönem Milletvekili aday adaylığını Bolu İYİ Parti İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısıyla duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanı olarak bir dönem görev yürütmesinin sonrasında Polis Başmüfettişliği görevini takiben 2015 yılında emekli olan İrfan Bayar'ın Bolu'dan İYİ parti Milletvekili aday adaylığını duyurmasının ardından yakınları, hemşehrileri ve meslektaşları tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.
İrfan Bayar, İYİ parti Bolu milletvekiliği aday adayı olduğunu duyurarak, “İYİ Parti memleketin ihtiyacı olduğu için doğmuştur. Onun önderliğinde bu karanlık Türkiye’mizden el yordamıyla yürüyen Türkiye’den aydınlığa çıkmak adına gerçekten emin adımlarla yürüyoruz..” ifadelerine yer verdi.
EŞİ, KIZI VE TORUNLARI YALNIZ BIRAKMADIAdaylığını Bolu İYİ Parti İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısıyla duyuran Emekli Polis Başmüfettişi İrfan Bayar’a il başkanı ve merkez ilçe başkanlarının yanı sıra parti üyeleri, eşi, kızı ve torunları da eşlik etti.
“İYİ PARTİMİZ ASLA AMA ASLA TESADÜFEN KURULAN BİR PARTİ DEĞİLDİR”
İYİ Parti’nin 28. Dönem Bolu milletvekili aday adaylığını açıklamak için geldiğini söyleyen Bayar, “Sayın Meral Akşener, Sayın Genel Başkanımız benim bakanlığımı yapmış ve kendisine Sayın Bakanım diye hitap ederim. Onun önderliğinde kurulan İYİ Partimizin, her zaman söylüyorum, İYİ Partimiz asla ama asla tesadüfen kurulan bir parti değildir. İYİ Parti memleketin ihtiyacı olduğu için doğmuştur. Onun önderliğinde bu karanlık Türkiye’mizden el yordamıyla yürüyen Türkiye’den aydınlığa çıkmak adına gerçekten emin adımlarla yürüyoruz. İnanıyorum ki 14 Mayıs 2023 seçimlerinin akabinde 15 Mayıs’ta İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı bu ülke yönetimini devralacak. Bundan son derece eminim” dedi.
“BİZİM ÖZNEMİZ BOLU”
İrfan Bayar, kendisiyle beraber İYİ Parti adına aday adayı olanları tebrik ederek, “Benimle beraber bu parti adına yola çıkan Milletvekili Aday Adayı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hepimizin yolu açık olsun. Hepimizin hedefi var. Bizim öznemiz Bolu. Bolu sadece yapacağımız ve bundan sonra tuğla koyacağımız her tuğla, Bolu için olduğu için kendilerini tebrik ediyorum. Yürekli olarak yola çıktık. Yürekli olarak yola çıktılar. Bütün hedefimiz İYİ Partimizi gerçek anlamda Bolu’da çok üst seviyelere birinci parti olma konumuna, bütün hedefimiz bu” ifadelerini kullandı.
“DÜNYAYI ÇÖZEMEYEN TÜRKİYE’Yİ ÇÖZEMEZ”
Bayar, sorunların ortak olduğunu, bunların çözüm noktasının TBMM olduğunu dile getirerek, “Bolu 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adayı olarak huzurlarınızdayım. Bütün heyecanımla, bilgi birikimimle, diğer arkadaşlarımın ifade ettikleri gibi bütün heyecanımızla, önce Vatan, önce Millet düsturuyla bu milletvekilliğini aday adaylığını açıklıyorum. Bolu’m adına, ülkem adına neler yapılabileceğini, nasıl temaslar kurulabileceğini, çözüm noktalarının neler olacağını, gerek ulusal gerek uluslararası tüm çabalarda olacağım. Dünyayı çözemeyen Türkiye’yi çözemez. Türkiye’yi çözemeyen Bolu’nun sorunlarını ele alamaz. Sorunlar ortak. Bunların çözüm noktası TBMM. O kürsünün, o komisyonların nasıl gümbür gümbür konuşulacağını Bolu’da nasıl bir sorunların, orada nasıl haykırılacağını huzurlarınızda söz veriyorum. Sizin adınıza Milletvekilliğine Aday Adayı olduğumu açıklıyorum” şeklinde konuştu.

İrfan Bayar, 29.Ocak.1957 yılında Ankara'da doğdu. İki çocuk babası olan Bayar, ortaöğreniminden sonra Polis Kolejini kazanmış ve bilahare 1977 yılında Polis Akademisinden mezun olmuş. Polis Akademisinden mezuniyetini takiben Kriminal Polis Laboratuarına asistan olarak atanmış, bu alanda yurt içi ve yurt dışı eğitimlere tabi tutulmuş ve 1980 yılında Grofoloji alanında uzman olmuş. 1982 yılında Samsun Kriminal Laboratuarının kuruluşunda görev almış ve bu arada 1985-1989 yılları arasında Hollanda'da Türk Büyükelçiğinde görev yapmıştır.
Ülkeye döndükten sonra tekrar Samsun'da göreve başlamış, Samsun Kriminal Polis Laboratuarı Müdürü olarak görevini yürütürken, 1995 yılında başkan yardımcılığı görevine atanması nedeniyle, Kriminal Polis Labaratuarları Daire Başkanlığında göreve başlamış ve 2000 yılında da Kriminal Polis Laboratuarı Daire Başkanı olarak yeni görevine atanmıştır.
''Avrupa Adli Bilimler Ağı''na (ENFSI) Türk Kriminal Polisinin de üye olmasını sağlamış. Kriminal Daire Başkanlığı ve sonrasında Polis Başmüfettişliği görevini takiben, 2015 yılında emekli olmuştur.
ÖZEL HABER-**HALİS KAHRAMAN