
1969 Polis Koleji Mezunu, 1972 Polis Enstitüsü Mezunu, Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Maktav'ın eşi olan 1'inci sınıf Emekli Emniyet Müdürü Nuriye Maktav'ın milletvekili aday adayı olduğunu öğrenen yakınları, dostları ve meslektaşları kendisini telefonla arayarak, sosyal medyadan da mesaj ileterek tebrik ettiler.
Emniyet teşkilatında görevliyken faydalı üstün hizmetlerinden dolayı mücadeleci kimliğiyle tanınan, teşkilat mensupları tarafından sevilen ve sayılan bir Emniyet Müdürü olan Nuriye Maktav'ın milletvekili aday adaylığı meslektaşlarınca olumlu karşılandı..

"MECLİS'TE POLİSLERİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIM.."
TBMM’de şu an polis kökenli milletvekili bulunmadığına dikkat çeken Maktav, “ Türkiye’de 330 bin çalışan polis, 160 bin polis emeklisi olduğunu, emeklisiyle ve çalışanlarıyla beraber yaklaşık 500 bin güvenlik mensubunun sesi olacağım. Başta meslektaşlarım ile bana oy veren ya da vermeyen tüm Ankara halkının mecliste temsilcisi olacağıma gönülden inanıyorum. Bana görev verilmesi halinde Meclis’te yoğun bir mesai harcayıp Ankara halkının ve emniyet camiasının sesi ve sözü olmak istiyorum” dedi.
"EK GÖSTERGE MAĞDURU POLİSLERİN BU MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİM.."
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük etkiler ve acılar bırakan depremlerin hüznünün gölgesinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde, genel merkezin takdiri ve halkımızın teveccühü ile bana görev verilmesi halinde sadece Ankara özelinde değil ülke menfaatlerini gözeten hizmetlerde bulunmak istediğini Haber Müdürü Halis Kahraman'a belirten Nuriye Maktav, " Emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinde değişik rütbelerde görev yaptım. Teşkilat mensuplarının sorunlarını ve çözüm yollarını gayet iyi biliyorum..Milletvekili aday adayı olduğumu öğrenen yakınlarım, dostlarım ve meslektaşlarım beni telefonla arayarak, sosyal medyadan mesaj ileterek tebrik ettiler. Meslektaşlarım, hükümet tarafından polislere vaat edilen 3600 ek göstergenin vaat edildiği gibi tüm polislere verilmediğini, polisler arasında tahsil durumuna göre ayrım yapıldığını, sadece yüksek öğrenim mezunu polis memurlarına 3600 ek göstergenin verildiğini, ortaokul ve lise mezunu polis memurlarının mevcut ek göstergelerinde sadece 600 puan artış yapıldığını, bu durumda maddi yönden mağdur edildiklerini belirterek, milletvekili seçilmem halinde benden ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini talep ettiler. Ben de onlara miiletvekli olduğumda bu adaletsizliği çözüme kavuşturacağıma dair söz verdim. Emniyet mensupları arasında hak, hukuk ve adaletin tesis edilmesinin sağlanması için mecliste etkin mücadele edeceğim. Mağdur meslektaşlarıma da 3600 ek gösterge verilmesini sağlayacağım.." ifadelerini kullandı.
Nuriye MAKTAV Kimdir ?
1961 yılında 5 çocuklu bir işçi ailenin 3. çocuğu olarak Ankara'da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1980 yılında İstanbulı Kemalettin Eröge Polis okulu'ndan polis memuru olarak mezun olduktan sonra Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Polis Memuru olarak göreve başladı.
1983 yılında Polis Akademisi sınavını ve 1984 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandı. Her iki okulundaki eğitimini eş zamanda tamamlayarak ,Polis Akademisi'nden 1987 yılında, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler fakültesinden ise 1989 yılında mezun oldu.
Polis Akademisi'nden 1987 yılında komiser yardımcısı rütbesi ile mezun olduktan sonra sırası ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı , Batman ve Bolu il Emniyet Müdürlükleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü büntesinde çeşitli rütbelerde görev yaptı. 2018 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesi ile Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan emekli oldu
1998 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisansı'nı (tezli) tamamladı.
1999 Başbakanlık Personel Genel Müdürlüğü Yabancı Diller Okulu'ndan (İngilizce), 2020 yılında da Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.
2007 yılında Ankara'da düzenlenen 7 ülkenin katıldığı Balkan Polis Atış Şampiyanosu Türk takımında bayanlarda ikinci oldu.1969 Polis Koleji Mezunu, 1972 Polis Enstitüsü Mezunu, Emekli 1.Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Maktav ile evli olup, iki kız çocuğu sahibidir.
ÖZEL HABER-**HALİS KAHRAMAN