Türkiye, İran'dan alınan doğalgazın uluslararası fiyatların üzerinde olduğunu belirterek tahran yönetiminden indirim istemişti. İran bu teklife yanaşmayınca tahkime başvuru kararı alınmıştı.Ancak İran Petrol Bakanı’nın Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı.YILDIZ AÇIKLAMA YAPTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İran’la Türkiye’nin ilişkileri tahkimle sınırlandırılabilecek değildir" dedi.
Abant’ta EPDK ve ELDER tarafından düzenlenen "Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri 5. Sektör Toplantısı"na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıldız, doğalgaz fiyatlarına ilişkin bir soruya, doğalgaz fiyatlarının uluslararası arenada yer alan ve geçerli olan fiyatlar olduğunu belirtti.
Türkiye’nin İran’la ilişkilerinin son derece sıcak, samimi ve ticarete dayalı ilişkiler olduğuna işaret eden Yıldız, "İran’la Türkiye’nin ilişkileri tahkimle sınırlandırılabilecek değildir. Ama şunu da göz önüne almamız lazım.
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Şubat 2012 - 17:04
İran'dan Türkiye'ye Kötü Haber!
Gaz fiyatı konusunda indirime gidilmediği gerekçesiyle uluslararası tahkime başvuran Türkiye'ye İran'dan yanıt geldi. İran Petrol Bakanı indirimine gidilmeyeceğini açıkladı.
Ekonomi
04 Şubat 2012 - 17:04
İlginizi Çekebilir
























