Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kara Kartal, Egemen'in golüyle öne geçti, Stoch'un füzesi skoru dengeledi, 83'te Egemen'in bu kez kendi kalesine attığı gol ise skoru belirledi. Sarı-lacivertliler, Süper Final'de oynadığı 3. maçını da kazanmasını bildi: 2-1FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 1Stat: Şükrü SaracoğluHakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler, Süleyman AbayFenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Joseph Yobo, Reto Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 72 Issiar Dia), Selçuk Şahin (Dk. 83 Özer Hurmacı), Cristian Baroni, Caner Erkin (Dk. 59 Henri Bienvenu), Miroslav Stoch, Semih ŞentürkYedekler: Mert Günok, Gökay İravul, Serdar Kesimal, Orhan ŞamTeknik Direktör: Aykut KocamanBeşiktaş: Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Veli Kavlak, Fabian Ernst, Manuel Fernandes, Simao Sabrosa (Dk. 87 Mustafa Pektemek), Ricardo Quaresma (Dk. 87 Mehmet Akyüz), Edu Oliveira (Dk. 68 Tiago Bebe)Yedekler: Cenk Gönen, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Ersan Adem GülümTeknik Direktör: Tayfur Havutçu
Goller: Dk. 57 Miroslav Stoch, Dk. 83 Egemen Korkmaz (kendi kalesine) (Fenerbahçe); Dk. 54 Egemen Korkmaz (Beşiktaş)Sarı Kartlar: Cristian Baroni, Selçuk Şahin, Volkan Demirel, Özer Hurmacı (Fenerbahçe); Egemen Korkmaz, Edu Oliveira, Roberto Hilbert, Manuel Fernandes, Veli Kavlak, Ricardo Quaresma, Rüştü Reçber, Fabian Ernst, İbrahim Toraman (Beşiktaş)
DERBİDEN NOTLAR
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta, sakatlığı bulunan sarı-lacivertli ekibin kaptanı Alex de Souza forma giyemedi. Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile yaptıkları maçta sol ayağından sakatlanan, ardından Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde Kardemir Karabükspor'a karşı forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, sakatlığı geçmediği için Beşiktaş derbisinde de kadroya giremedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex'in yokluğunda, bu futbolcunun mevkisinde daha önce çok sayıda maçta yaptığı gibi Stoch'a görev verdi. Alex'in forvet arkasındaki mevkisinde görev alan Stoch'un, orta alanın solundaki yerinde de Caner Erkin forma giydi. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Trabzonsporlu futbolcu Zokora ile arasında yaşanan diyalogla ilgili konuda hakkında idari tedbir koyduğu Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Bilica, Özgür Çek ve sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Sow ve Sezer Öztürk de derbide kadroda yer almadılar.
Semih Şentürk 11'de başladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, haftalar sonra ligde forvet oyuncusu Semih Şentürk'e ilk 11'de görev verdi. Sarı-lacivertli ekibin forvet oyuncularından Sow'un Galatasaray derbisinde sakatlanmasının ardından, Kardemir Karabükspor ile yapılan kupa yarı finalindeki performansıyla galibiyette büyük pay sahibi olan Semih, Beşiktaş karşısında 11 kişilik kadroda yer aldı. Sarı-lacivertli futbolcu, bundan önce son olarak ligde 34 maçlık bölümün 19. haftasında Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Gaziantepspor'u 3-1 yendiği maçın 11'inde yer almıştı. Bugün doğum gününü kutlayan Semih Şentürk, 29. yaş gününde Beşiktaş derbisine çıktı.
Tribünler doldu
Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray karşısında kazanarak şampiyonluk yarışına ortak olan takımlarına Beşiktaş karşısında büyük destek verdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bazı tribünlerinde küçük boşluklar göze çarpsa da, stadın tamamına yakını doldu.
Tribünde centilmen pankart
Fenerbahçeli taraftarlar, Maraton üst tribünde, takımlarının Galatasaray ile yaptığı derbi maçta tribünde rahatsızlandıktan sonra vefat eden sarı-kırmızılı taraftar Fatih Çalışkan için pankart açtılar. Sarı renkteki pankartın üzerinde lacivert renklerle "Acının rengi olmaz mekanın cennet olsun" ve kırmızı renklerle "Fatih Çalışkan" yazısı yer aldı.
Karşılaşma öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağıran tribünler, takımlarına destek verdiler. Maraton üst tribünde Stoch'a sevgi gösterisini ifade eden "Miroslove Stoch" pankartı dikkat çekti. Fenerbahçeli taraftarlar bir ara Migros kale arkası tribünde şu anda yorumculuk yapan sarı-lacivertli ekibin eski futbolcusu ve teknik direktörü Ziya Şengül'e tepki gösteren pankart açtılar. Şengül'ün fotoğrafının bulunduğu pankartta "Sen bizim kaptanımız değilsin. Yüz yıllık çınarın utanılacak tek yaprağısın" ifadeleri yer aldı.
Edu ilk 11'de başladı
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Fenerbahçe derbisinde forvetteki tercihini Edu'dan yana kullandı. Havutçu, cezalı Almeida'nın yokluğunda forvette oynattığı Mustafa Pektemek'i, Fenerbahçe karşısında yedek soyundururken, yerine Edu'ya forma verdi. Ligde en son 2 Şubat tarihinde oynanan Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de sahaya çıkan Edu, tam 12 lig maçının ardından ilk 11'de yer buldu.
Hilbert'in cezası bitti
Son yapılan Trabzonspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Roberto Hilbert, Fenerbahçe derbisinde formasına kavuştu. Hilbert, savunmanın sağında oynarken, geçen hafta forma giyen Ekrem ise yedek kulübesinde yer aldı. Bu arada, sakat olan Necip Uysal'ın yerine de orta alanda Veli Kavlak forma giydi. Savunmayı Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturan Havutçu, orta alanda Ernst, Fernandes, Veli, Quaresma ve Simao'ya şans tanırken, forvette de Edu'yu oynattı. Kalede geçen hafta olduğu gibi Rüştü Reçber forma giydi.
Fernandes bu sezon ilk kez Fenerbahçe derbisinde
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, bu sezon ilk kez Fenerbahçe derbisine çıktı. Lig Grubu'nda Fi-Yapı İnönü Stadı'nda 2-2 biten maçta teknik heyet tarafından kadroya alınmayan Fernandes, Kadıköy'de 2-0 kaybedilen derbide ise kırmızı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bırakmıştı.
Beşiktaş'ta 4 eksik
Beşiktaş'ta sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 4 futbolcu forma giyemedi. Cezalı Almeida, ülkesinde bulunan Sivok ile sakatlıkları süren Necip ve Tanju, derbinin kadrosuna alınmadı. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Cenk Gönen, Bebe, Mustafa Pektemek, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Mehmet Akyüz ve Ersan Gülüm oturdu.
Tayfur Havutçu'nun ilk Fenerbahçe derbisi
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, teknik adamlık kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı bir derbide takımının başında sahaya çıktı. Geçtiğimiz sezonun 26. haftasında Bernd Schuster'in ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Havutçu, 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması kapsamında tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Kendisine vekaleten bu sezon başında göreve getirilen Portekizli teknik adam Carlos Carvalhal'in yerine Lig Grubu'nun son haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında takımın başına geçen Havutçu, teknik adamlık kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı takımını yönetti.
Geçen sezonun ikinci yarısındaki Galatasaray derbisinde takımının Fiyapı İnönü Stadı'nda 2-0'lık galibiyetine tanıklık eden Havutçu, bu sezon ise Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda rakibine karşı Dolmabahçe'de bu kez aynı skorla yenilgiyi yaşadı. Tayfur Havutçu yönetimindeki Beşiktaş'ın bu sezon 1'i Lig Grubu, 2'si de Süper Final'de olmak 3 maçta galibiyeti yok. Bu arada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşma aynı zamanda Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın da ilk Fenerbahçe derbisi oldu. Ancak Başkan Fikret Orman, basketbol takımının EuroChallenge Kupası'ndaki final maçı nedeniyle Macaristan'da bulunduğu için derbiyi izleyemedi.
Beşiktaş taraftarı yoktu
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri arasında alınan deplasmana taraftar götürmeme kararı nedeniyle Beşiktaş taraftarları Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelemedi. Rakip taraftarlar için ayrılan bölüme de sarı-lacivertli taraftarlar alındı.
Rüştü ile Volkan hasret giderdi
İki eski takım arkadaşı Beşiktaşlı Rüştü Reçber ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, maç öncesi hasret giderdi. Maç öncesi takımlar ısınırken Volkan, Rüştü'nün yanına gitti. İki kaleci birbirine sarılarak, maç öncesi başarılar diledi. Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan maçı yöneten hakem Halis Özkahya, kariyerinde ilk kez derbide görev yaptı. 2006-2007 sezonundan bu yana Süper Lig'de görev alan 32 yaşındaki Yalova bölgesi hakemi Özkahya, ilk kez bir derbide düdük çaldı. Halis Özkahya, geçen haftaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de dördüncü hakem olarak görev almıştı.
Fenerbahçeliler kupalarıyla tur attı
Maç öncesi, Fenerbahçe'nin şampiyon kadın basketbol ve erkek voleybol takımı oyuncuları kupalarıyla birlikte statta tur attı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile sezonu 3 kupayla kapatan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, kupalarıyla birlikte taraftarları selamlarken, büyük alkış aldılar.
Medyanın ilgisi
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbiye medya mensupları büyük ilgi gösterdi. Derbiyi, İslam Çupi Basın Tribünü'nün kapasitesi oranında 175 gazeteci ile saha içinde 100'e yakın foto muhabiri takip etti. Derbi maçta geniş güvenlik önlemleri uygulandı. Karşılaşma öncesi, sırası ve sonrasında güvenliği sağlamak üzere özel güvenlik ve polis görev yaptı. Ayrıca, stat içinde polis kamerası ve 185 stat kamerası ile tespit çalışması yapıldı.
İLK YARI
6. dakikada Stoch'un ceza alanı dışından vuruşu kaleci Rüştü'de kaldı. 8. dakikada Beşiktaş savunmasının bir anlık hatasından yararlanan Baroni ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Brezilyalı vurmakta gecikince Rüştü çıkarak topu uzaklaştırdı.
11. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı içinde Edu ile çarpışan Volkan'ın dizinde açılma meydana geldi yaklaşık 10 dakikalık bir tedavinin ardından Volkan tekrar oyuna döndü. 27. dakikada Baroni'nin kullandığı serbest vuruş üst direkten dışarı çıktı.
42. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Veli'nin ceza alanı çizgisi üzerinden şutu farklı şekilde auta gitti. 45+4. dakikada Fernandes'in sol köşe gönderine yakın yerden kullandığı serbest vuruşta ön direkte İbrahim Toraman kafayı vurdu. Yıldız oyuncunun şutu az farkla dışarı gitti. İlk yarı 0-0 sona erdi.
İKİNCİ YARI
47. dakikada Stoch'un ceza alanı dışında şutunda kaleci Rüştü yatarak kornere çeldi. 50. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sol taraftan ceza alanına topla giren İsmail pas vermek yerine kaleyi deneyince takımını mutlak bir pozisyondan etti.
52. dakikada sol tarafta topla buluşan Stoch ceza alanına ortaladı. Kale sahasında iyi yükselen Caner'in kafası Rüştü'de kaldı. 52. dakikada Fenerbahçe yine Stoch ile sol taraftan geldi. Slovak oyuncunun ceza alanına gönderdiği topta Caner gelişine vurdu. Rüştü üzerine gelen topu kornere çeldi. 54. dakikada İsmail'in sol kanattan ceza alanına ortaladığı topu Veli kafayla kale içine indirdiği topu Egemen filelere gönderdi: 0-1
57. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Stoch uzak mesafeli şutu ile skora dengeyi getirdi: 1-1
69. dakikada Veli'nin ceza sahası dışından yaptığı etkisiz vuruş yandan auta çıktı. 75. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Fernandes'in pasında topla buluşan Quaresma, ceza sahasına girdiği gibi sağ ayağının dışıyla sol köşeye çok şık vurdu, kaleci Volkan yatarak topu kornere tokatladı.
83. dakikada Stoch'un sol köşeden kullandığı kornerde ön direkte Gökhan Gönül'ün arkaya aşırttığı topa Egemen'in yaptığı ters vuruş filelere gitti: 2-1
90. dakikada sağ kanatta topla buluşan Dia kaleci Rüştü'nün önde olduğunu gördü ve kaleyi düşündü, meşin yuvarlak yandan auta çıktı. Maç 2-1 sona erdi.
Spor
Yayınlanma: 30 Nisan 2012 - 00:27
Kadıköy'de Fener 'egemen'liği!
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı.
Spor
30 Nisan 2012 - 00:27
İlginizi Çekebilir























