TEMA Vakfı, toprak erozyonuna dikkat çekmek üzere 10 Aralık 2011 tarihinde Nişantaşı Abdi İpekçi Meydanı’nda ‘Meşeler Yuva Arıyor’ Şenliği düzenledi. Şişli Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Toprak Dede Hayrettin Karaca, Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, birlikte ‘Meşeli Dağlar Meşeli” türküsünü söyledi.
Şenlikte Yavru TEMA’lar ve Şişli Belediyesi Geleceğin Liderleri öğrencileri meşe palamutlarını yuvalarına kavuşturma oyunu oynadı, Nişantaşı sokakları bando ve sokak müzisyenlerinin mini konserleri ile şenlendi. Ayrıca, tanıtım standını ziyaret edenler sevimli bebek meşe palamutlarını sahiplendi.
Meşeler Yuva Arıyor Şenliği’ne TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanları Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül ile TEMA Gönüllüleri, Genç TEMA, Genç TEMA Lise, Yavru TEMA, Minik TEMA ‘lar ve Şişli Belediyesi Geleceğin Liderleri Öğrencileri katıldı.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “TEMA Vakfı topraklarımızı erozyondan korumak için çalışan büyük bir sivil toplum hareketi. Şişli Belediyesi olarak bu ulvi görevi başarı ile üstlenen TEMA’ya destek vermeye her zaman hazırız. Şişli Belediyesi, Geleceğin Liderleri olarak yetiştirdiği öğrencilerine doğa sevgisini aşılamaya gayret ediyor. Bu konuda TEMA ile birlikte yeni çalışmalar yapmak arzusundayız ” dedi.
Kendilerini meşe sevdalıları olarak adlandıran Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit ise şöyle konuştu: “ Meşe Anadolu’muzun ağacıdır. Derin saçak kökleri ile toprağı ana şefkati ile kucaklar. Erozyonla yok olmasına engel olur. Canlıları ve toprağı besler. Çok sayıda canlıya yuva olur. Gölgesi ile bize huzur ve oksijen verir, Gelin siz de TEMA’nın kampanyasına katılın meşeler yuvalarına kavuşsun”.
Güncel
Yayınlanma: 10 Aralık 2011 - 20:56
Meşeler Yuvalarına Kavuştu
TEMA Vakfı, toprak erozyonuna dikkat çekmek üzere 10 Aralık 2011 tarihinde Nişantaşı Abdi İpekçi Meydanı'nda 'Meşeler Yuva Arıyor' Şenliği düzenledi.
Güncel
10 Aralık 2011 - 20:56
İlginizi Çekebilir






















