MHP Erzurum Milletvekili Adayı Jale Hülya Alcan beraberinde MHP Erzurum Kadın Kolları temsilcileri, MHP Pasinler Kadın Kolları Bşk Semahat Güngör, Türk Kadınlar Derneği Başkanı, Kamu - Sen Kadın Kolları Başkanı, sivil kitle örgütü temsilcileri, bir grup öğretmen olmak üzere Pasinler’de Öğretmen A.K ye “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.
Kadına şiddeti kınayan Alcan, “dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye’de de yüz binlerce kadının insan hakları her gün ihlal edilmektedir. Tahminlere göre, ülkedeki kadınların en az üçte birinden yarısına kadarı aile içi fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Bu kadınlar dövülmekte, tecavüze uğramakta ve hatta bazı durumlarda öldürülmekte ya da intihara zorlanmaktadır. Genç kızlar takas edilmekte ve küçük yaşta evlenmeye zorlanmaktadır. Kadına yönelik şiddet konusundaki istatistikler Türkiye'de bir insan hakları felâketini açığa çıkarmaktadır” diyerek toplumun kanayan bir yarasına parmak bastı.
MHP Erzurum Milletvekili Adayı Jale Hülya Alcan, Türkiye’de kadına karşı şiddet bağlamında öncelik taşıyan konuları ise şöyle sıraladı:
“-Namus suçları, namus cinayetlerinin engellenmesi, suç olarak tanımlanması ve suçu ağırlaştırıcı neden sayılması
-Tecavüz, cinsel taciz, evlilik içi tecavüz, aile içi cinsel istismar fillerinin suç olarak tanımlanması ve cezalandırılması
-Devletin bağımsız kadın sığınaklarının desteklemekle yükümlü kılınması, bağımsız sığınaklar açılmasını engelleyen yönetmeliklerin kaldırılması
-Türkiye'de kadına şiddetin sembolü olan Ayşe Paşalı'yı 11 yerinden bıçaklayıp öldüren eski eşine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi ve Erzurum Pasinler ilçesinde öğretmen A.K gibi örneklerde devletin çok daha çabuk harekete geçip önlem alması gerektiriyordu.”
Nedir Fatmagül'ün suçu?
Toplumun duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken MHP Erzurum Milletvekili Adayı Jale Hülya Alcan, “Vatandaşlar, siyasiler, kolluk kuvvetleri ve basın mensupları devletin önleyici tedbirlerine yardımcı olmak durumundayız. İster cinsel saldırı, ister erişkinlere yönelik şiddet olsun her türlü suçlar mutlaka önlenebilir. Mağdura psikolojik destek, faillere ıslah edici tedbirler getirilmelidir. Kadınlara yönelik şiddet, sağlık ve çalışma hakkı gibi temel hak ve özgürlüklerden tam olarak yararlanmayı engeller.
Kadına yöneltilen her türlü şiddet ancak eğitimle önlenir. Töre cinayetleri, şiddet ve kadınların hakları konularında toplumun duyarlılığını artıracak seminerler, paneller gibi eğitim faaliyetleri düzenlenmelidir.
Güncel
Yayınlanma: 16 Mayıs 2011 - 13:16
Mhp’li Alcan: Fatmagül’ler Solmasın!
MHP Erzurum Milletvekili Adayı Jale Hülya Alcan, Erzurum Pasinler’ de öğretmen A.K‘ye yapılan saldırıyı kınadı ve “Kadına Şiddete Hayır” dedi.
Güncel
16 Mayıs 2011 - 13:16
İlginizi Çekebilir




















