FMV tarafından ilköğretim öğrencilerinin kendi dünyalarını sinema yoluyla yansıtmalarını hedefleyen ve jüri üyeliğinde Cannes Film Festivali ödüllü ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, gazeteci Nora Romi ve yazar Fatih Erdoğan’ın bulunduğu, ‘’Çocuk Gözüyle Kısa Film Yarışması’’ sonuçlandı.
Çocukların kendi yaşam deneyimlerinden yola çıkıp, amatör sinema araçlarıyla yaratıcılıklarını birleştirerek ortaya koydukları filmler izleyenlere ‘Cannes Film Festivali’ havasını yaşattı.Yarışmaya katılan birbirinden iddialı filmler arasından, Işık Okulları İlköğretim 5. Sınıf öğrencisi Korhan Derin Özarslan “Sandalyeler Üzerine Oturulmasından Memnun mu?” adlı kısa filmiyle 1. olurken, Sıla Vuruşkan ve Rei Gencal ‘’Empatinin Dostluk İçin Önemi’’ adlı film ile 2., Aziz Uygur, Doruk Bekatlı, Emre Onamay’dan oluşan ekip ‘Zaman Saati’ adlı kısa filmi ile 3. oldu.
1.’lik ödülünü Korhan Derin Özarslan’ a takdim eden Nuri Bilge Ceylan, hikâyeyi filme çok iyi, özgün ve zekice aktardığı için 1.’lik ödülünü Korhan Derin Özarslan’a layık gördüklerini, filmleri seçmek konusunda epey bir zorlandıklarını belirtti. Ceylan, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık İlk Öğretim 2. sınıfta öğrenim gören oğluna, “5. Sınıfa geldiğinde umarım bu arkadaşların kadar güzel filmler çekersin” diye seslendi. Ödülünü almak üzere sahneye gelen Korhan Derin Özarslan, "3. olmayı bile düşünmüyordum fakat 1.’lik ile ödüllendirildim. Nuri Bilge Ceylan’ın elinden bu ödülü almak beni hem heyecanlandırdı hem de çok cesaretlendirdi. Buradan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Sinemaya Üniversite’de Makine Mühendisliği okuduğu yıllarda adım attığını belirten Nuri Bilge Ceylan, Işık Okulları öğrencilerine seslenerek “Benim çocukluğum bir kasabada geçti ve sizin şu an sahip olduğunuz olanaklara sahip değildik. Bilgisayar ve televizyon yoktu, sadece sinema vardı ama etrafımızda sanat adına pek bir şey yoktu. Bu tip yarışmalar ve etkinlikler o kadar önemli ki, neyi sevdiğinizi sağlayan önemli bir işlev görüyor” dedi.
FMV Işık OkullarıFeyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 126 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılâpları’na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile “Işık“ adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi’yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. “Önce iyi insan yetiştirmek” gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


















