Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, neonaziler ve neonazi terörüyle mücadele için yeni bir dönem başlattı. Bakan Jaeger, bu amaçla sekiz maddelik bir eylem planı hazırladığını açıkladı. Planı KRV Eyalet Meclisi'nde açıklayan Jaeger, tüm yasal imkanların kullanılarak kahverengi bataklığını kurutulacağını söyledi. Tehlikeli şekilde genişleyen neonazi ağlarını yok etmek için sistematik ve kapsamlı şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten KRV İçişleri Bakanı, aşırı sağcıları kontrol edecek mekanizmanın en yüksek seviyeye çıkarılacağını kaydetti.
KONUNUN UZMANI OLAN POLİS SAYISI ARTTIRILACAK
Jaeger'in planındaki maddeler şöyle:
1-Aşırı sağcıların işledikleri suçlarla ilgili eski dönemlerde yapıldığı gibi sadece politik suçları ele alma dönemi bitecek. Aşırı sağcıların tüm suçları istatistik olarak toplanıp, dökümlerde yer alacak.
2)Aşırı sağcılarla ilgili araştırmalarda uzmanlaşan polis sayısı arttırılacak. Bu personelin organizasyonu güçlendirilecek. Sorumluluk Merkezi oluşturularak, bu çevreyle ilgili tüm bilgiler burada toplanacak. Neonazi olaylarının sık görüldüğü Dortmund, Aachen, Wuppertal ve Köln kentlerinin emniyet teşkilatlarında özel birimler hazırlanacak.
3)Anonim olan aşırı sağcılar ortaya çıkarılacak. Ön plana çıkan kişilarin yanı sıra, arkadaş çevreleri de gözlenecek.
4)Aşırı sağcı çevredeki kontrol mekanizması daha da arttırlarak, bu grupların buluşma noktaları sürekli denetlenip tüm hareketleri takip edilecek.
5)Bu çevrelerle ilgili soruşturmalar daha derin kapsamlı ele alınacak. Polis ve Savcılar soruşturmaları yürütürken bilgilerin değerlendirmeleri çok dikkatli yapılacak.
6) Yasal bile olsa bu kişilerin silah bulundurmalarına kesinlikle izin verilmeyecek. KRV Eyaleti, Silah Yasası ile ilgili değişiklik yapılması için Federal Konsey'e önerge verecek.
7)Gençler ve çocukların aşırı sağcı çevrelere kaymamaları için, önlemler alınıp, bilgilendirmeler yapılacak. Aşırı sağcılara karşı konuların işlendiği dersler, gençlik merkezlerinde, kiliselerde, spor kulüplerinde benzeri etkinliklerle aşırı sağ tehlikesinin boyutları anlatılıp, aşırı sağcı radikalleşmeye karşı önlem alınılacak.
8)Aşırı sağcı kesimden ayrılanlar için uygulanan programda yer alan kişiler artırılarak, bu kişilerin normal yaşama kazanılması sağlanacak. Eskiden olduğu gibi aşırı sağ kesimden kopmak isteyenler için oluşturulan 0180-3100110 numaralı “Sağa karşı aktifö adlı yardım hattı uygulaması devam edecek.
Dünya
Yayınlanma: 22 Aralık 2011 - 23:31
Neonazi Terörüne Karşı Jaeger Planı
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, neonazil terörüyle mücadele için bir eylem planı hazırladı.
Dünya
22 Aralık 2011 - 23:31
İlginizi Çekebilir
























