Polis Koleji Mezunlar (PKM) Derneği Genel Başkanı Mustafa Özgen, devlete külfet getirdiği gerekçesiyle 2015 yılında kapatılan bir Cumhuriyet Kurumu olan Polis Koleji'nin kapatıldığını belirterek, " Bugün Yasımız Var " başlıklı paylaşımda bulundu.
Mustafa Özgen, paylaşımında,"200 öğrenci alınan ve azami 750 öğrencinin yatılı okuduğu bir okulun devlete külfeti bir İHL’den fazla değildir. Okulumuz önümüzdeki birkaç yıl içinde yeniden açılacaktır.." ifadelerini kullandı.
Mustafa Özgen, paylaşımında,"200 öğrenci alınan ve azami 750 öğrencinin yatılı okuduğu bir okulun devlete külfeti bir İHL’den fazla değildir. Okulumuz önümüzdeki birkaç yıl içinde yeniden açılacaktır.." ifadelerini kullandı.
1'inci Sınıf Emekli Emniyet Müdürü olan Genel Başkan Mustafa Özgen'in PKM Derneği'nin internet sitesinde yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı :
"BUGÜN YASIMIZ VAR..!
27.04.2015 günü Güvenlik Reformu Kanunu TBMM’de kabul edildi ve 04.04.2015 günü R.G.de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
3201 sayılı Em.Teş.Kanunu’nun 19.Md. İle 1937 Tarihinde kurulması kanunda öngörülen ve 15.06.1938 Tarihinde faaliyete geçip ilk sınıfını Ankara Atatürk Lisesi’nde okuyan okulumuz “paralel yapının öğrencilerin çoğunluğunu oluşturduğu, militarist eğitim verildiği -Efgan Ala ifadesi”, ve 6638 S.K. Madde gerekçesindeki ifadesiyle “ devlete külfet getirdiği” denilerek, kapatıldı.
10.04.2015 günü Polis Koleji öğrencilerinin okulla ilişiği kesildi.
Bir Cumhuriyet Kurumu daha yok edilmek istendi.
Bir kuruma sızma varsa onu temizlemek ve kuruluş amaçlarına döndürmek varken bu neden yapıldı?
Cemaat ve tarikatlerin yerleştiği bazı eğitim kurumlarının sayıları neden 10 kezden fazla arttırıldı?
Bu sonucun oluşmasında bazı Kolejliler de rol oynadı. Onları da affetmeyeceğiz.
Polislik yarı askeri bir meslektir. Elbette disiplin eğitimi verilecektir.
200 öğrenci alınan ve azami 750 öğrencinin yatılı okuduğu bir okulun devlete külfeti bir İHL’den fazla değildir.
Okulumuz önümüzdeki birkaç yıl içinde yeniden açılacaktır.
Adnan Menderes’in kapatıp 1958’de yeniden açmak zorunda olduğu gibi.
Bizler Atatürk ve Devrimlerini iliklerine kadar benimsemiş Kolejlileriz.
İnanıyoruz..! Başaracağız..! "
Evet,kapatılan okulumuz çağdaş Türk Polisinin yetiştirilmesi için zaman geçirilmeden açılmalıdır.