Sarıyer Merkez Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapacaklarını açıklayan Sarıyer Belediyesi işçileri sendikalaşma ve tİs hakkı için mücadeleye devam ediyor.
Hazırladıkları bildirilerle seslerini sarıyer halkına duyurmaya çalışan işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.Sarıyer Belediyesi işçileri, sendikalaşma hakkını ve TİS sürecini Yargıtay’a taşıyan Sarıyer Belediyesi’ne karşı direnişini sürdürüyor.
TOPLU SÖZLEŞME SÜRESİ 30 HAZİRAN’DA SONA ERDİ696 sayılı KHK ile belediye şirketlerine geçişleri yapılan Sarıyer Belediyesi işçilerinin Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan toplu sözleşme süresi 30 Haziran’da sona erdi.Kadroya geçtikten sonra sendikal örgütlenmeye giden ve Genel-İş’e üye olan yaklaşık 1700 Sarıyer Belediyesi işçisi ise yasal süreç olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yetkisi başvurusunda bulunmuştu. CHP’li Sarıyer belediyesinin yetkiye itiraz davası açması üzerine süreç beklemeye alınmıştı.Davanın işçilerin kazanımıyla sonuçlanması üzerine ise Başkan Şükrü genç Yargıtay’a itiraz başvurusunda bulundu.Sarıyer Belediyesi işçileri ise belediyenin tüm engelleme çabalarına rağmen TİS hakları için mücadele etmeye devam ediyor.İŞÇİLER KILIÇDAROĞLUNA SESLENDİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belediyeler ve yerel yönetimler beyannamesinin 7. Maddesinin CHP’li Sarıyer Belediyesi tarafından uygulanmamasına tepki göstererek Kılıçdaroğlu’na seslenen Belediye İşçileri, “CHP’li Sarıyer Belediyesi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belediyeler ve yerel yönetimler beyannamesinin 7. Maddesini uygulanmamakta direniyor. Bizler, hakları Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç tarafından gasp edilen işçileriz. Bizler yaklaşık 3 yıldan bu yana yüzde 4 zamlara mahkum edildik. Bizler günde 5 ve 7 TL yemek ücretine sabredenleriz. İstanbul’da 275 TL olan yol ücreti, vergi dilimi adı altında kesilerek 160 TL verilen emekçileriz. Bizler kamuda uygulanan vergi dilimiyle birlikte maaşları 2000 ve 2300 liraya kadar düşen Sarıyer Belediyesi çalışanlarıyız. Evet, bizler yokluk ve yoksulluğu iliklerine kadar hissedenleriz. Bu pandemi koşullarında dahi Sarıyer halkına canı pahasına çalışan işçileriz.” Diye konuştular.
‘SENDİKA VE TİS HAKKIMIZ NEDEN YARGITAY’A TAŞINDI?’ Yoksulluk ve yoklukla mücadele edeceğini açıklayarak bunu vizyonu olarak sunan chp yönetimine seslenen sarıyer belediyesi işçileri açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler.
Hazırladıkları bildirilerle seslerini sarıyer halkına duyurmaya çalışan işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.Sarıyer Belediyesi işçileri, sendikalaşma hakkını ve TİS sürecini Yargıtay’a taşıyan Sarıyer Belediyesi’ne karşı direnişini sürdürüyor.
Başkan Şükrü Genç’e tepki gösteren belediye işçileri, “Hakkımızın ve hukukumuzun savunulmasını ve güvence altına alınmasını talep ediyoruz.” Dedi.Hazırladıkları bildirilerle seslerini Sarıyer halkına duyurmak isteyen sarıyer belediyesi işçileri, sosyal medya hesapları aracılığıyla boyun eğmeyeceklerini ve haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.Sosyal Medya aracılığı ile 18 Aralık Cuma günü saat 17.00’de, Sarıyer Merkez Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapacaklarını açıklayan Sarıyer belediyesi işçileri, “Sarıyer belediyesi işçileri olarak 18 Aralık Cuma günü yapacağımız basın açıklamasına, emekten yana olan ve emek mücadelesi verenler ile tüm Sarıyer halkını bize destek olmaları için bekliyoruz.” İfadesini kullandı.


“Belediye Başkanımız kazandığımız halde sendika ve toplu sözleşme hakkımızı neden Yargıtay’a taşımıştır?
Her zaman haktan, haklıdan, emekten yana olduğunu söyleyen sayın başkan halen işçilerin haklarını neden gasp etmektedir?
Sayın Şükrü Genç Başkan kayıplarımızın giderilmesini ne zaman sağlayacaktır?
İktidar Beyannamesi açıklayan bir parti işçilere reva görülen bu hak gaspına karşı nasıl mücadele edecek?
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediyeler ve yerel yönetimler beyannamesindeki 7. maddeyi neden uygulanmamaktadır?
7. maddede Sayın Kılıçdaroğlu şöyle demektedir: -'Belediyelerde çalışan işçilerin özlük haklarını verin. Verin ki size oy vermedim ama helal olsun başkan size desinler.'
Sayın genel başkana biz güvendik ama halen haklarımız gasp edilmektedir.
Bizler gibi genel başkanın bir açıklamasına güvenen işçiler, kendi çalışanının hakkını hukukunu vermeyen ve savunmayan bir partiye işçiler neden iktidar yapmak istesin?
Bizler hakkımızın ve hukukumuzun savunulmasını ve güvence altına alınmasını talep ediyoruz.
Sarıyer Belediyesi çalışanları olarak yokluk, yoksulluk ve pandemi mücadelemize rağmen toplu sözleşme hakkımız yapılana kadar her türlü mücadelemizi vereceğiz. Bizlerin bu mücadelemizde yanımızda olacak kurum, kuruluş ve siyasi partilere de şimdiden teşekkürü bir borç biliriz.
Emek en yüce değerdir ve emeğimize sahip çıkacağız!”