SALON: Salle Omnisport St. LeonardHAKEMLER: Fernandez Fuentes (İspanya), Eugen Kulhanek (Avusturya)İSVİÇRE: Marbach, Schauss, Steinmann, Marbach, Unternahrer, Storcker, Ganvorka, Jenny (L), (Sirucek, Bannvart, Tschopp)TÜRKİYE: Özgenur, Gözde Yılmaz, Ezgi, Kübra, Asuman, Elif Onur, Buse (L), (Yeliz Başa, Seray, Gizem, Melis)SETLER: 19-25, 16-25, 14-25, 23-25, 18-20SÜRE: 1 saat 35 dakika (22, 22, 23, 28, 24)
Bayanlar Avrupa Ligi, B Grubu üçüncü ayak müsabakaları İsviçre’nin Fribourg kentinde devam ediyor. Bayan Milli Takımımız, İsviçre ile grupta oynadığı ikinci maçı 3-2 kazandı.
Türkiye’nin Bern Büyükelçesi Tanju Sümer ve Elçilik Müsteşarı Engin Aşula da izledi. Büyükelçi Sümer ve Müsteşar Aşula maçtan önce Antrenör Gökhan Edman nezdinden A Bayan Milli Takımımıza başarılar diledi. Karşılaşmanın setleri 19-25, 16-25, 14-25, 23-25, 18-20 bitti. İlk sete iyi başlayan taraf İsviçre oldu ve 3-0’lık bir seri yakaladı. Fakat toparlanan A Bayanlar ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı 16-15 önde geçti. Bu bölümden sonra Milli Takımın her alanda üstün oyununa karşılık veremeyen İsviçre karşısında seti 21-16 kazandık ve 1-0 öne geçtik. İsviçre önünde diğer maçlara oranla daha genç bir kadro ile mücadele eden Ay-Yıldızlı Bayanlar, ikinci setin ilk teknik molasına 8-6, ikinci teknik molasına da 16-11 önde girdi. File önünde rakibine büyük üstünlük kuran, servisleri de etkili olan Milli Takım, seti 16-25 bitirerek 2-0 öne geçti. Üçüncü set, baştan sona İsviçre Milli Takımı üstünlüğünde oynandı. Servis karşılama ve savunmada etkisiz olan, hücumları da bu durumdan olumsuz etkilenen Bayan Milliler seti 25-14 geride bitirdi: 1-2. Dördüncü sete de daha konsantre başlayan takım İsviçre idi. A Mİlli Takım’ın hücumlarda rakip bloklarına takılması, iyi olmayan servisler, kimi zaman da şans toplarının rakibe gülmesi farkı getirdi, ikinci teknik molaya İsviçre 16-8 önde girdi. 20-15’ten sonra toparlanan, manşet hatalarını düzelten A Milli Takım, skoru 22-20’ye getirdi ve İsviçre Antrenörü molayı aldı. 23-22’deki hakem hatası durumu 24-22 yaptı. Son iki sayıyı şanssız oynayan Milliler 25-23’lük skorla seti kaybetti: 22-22. Final seti başa baş bir mücadeleye sahne olurken, 5-4’te yaşanan hakem hatası İsviçre’yi 6-4 öne geçirdi ve Antrenör Gökhan Edman molayı aldı. Yeliz’in etkili hücumları ve dönen topları karşılamada gösterdiğimiz başarı ile saha değişimine 8-7 önde girdik. Karşılıklı sayılarla 14-14 beraberlik geldi. İsviçre’nin hatalı servisi ile 14-15 öne geçtik. Yine bir hata ile 15-15 beraberlik geldi. 15-16 öne geçen İsviçre karşısında Seray’ın smacı ile beraberliği yakaladık. 17-7’de Yeliz’in sayısı ile 18-17 öne geçsek de İsviçre beraberliği yakaladı. İsviçre son hücumu iyi karşılamayınca seti 18-29 maçı da 3-2 kazanmayı başardık.























