İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan bilinçli tüketici vatandaş Halis Kahraman, üç harfli marketlerde reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatı arasında fark olması nedeniyle alış veriş yapan tüketici vatandaşların mağdur olmaması için satış fişlerini marketden ayrılmadan mutlaka kontrol etmelerini istedi.
TÜKETİCİ MAĞDUR EDİLMEMELİTüketici vatandaş Halis Kahraman, Bayrampaşa'da üç harfli bir marketten reyon kg birim fiyatı 34,75 TL portakaldan 3,910 kg satın aldı. Alış veriş yaptıktan sonra markette kasa satış fiyatını incelediğimde portakalın kg birim fiyatının 39,90 TL olduğunu görünce kasa görevlisine bu duruma itiraz ederek reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatı arasındaki farkın kendisine iade edilmesini istedi. Kasa görevlisi de 20,13 TL fiyat farkı tutarını kendisine iade etti.
DAHA SIKI DENETİM ŞART Marketlerde yaşanan reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyat farklarının düzeltilmesi gerektiğini ve denetimlerin sıkılaştırılmasının şart olduğunu, üç harfli marketlerden yapılan alışverişlerde tüketicinin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nü göreve çağırarak denetimlerin sıkılaştırılmasını talep eden bilinçli tüketici Halis Kahraman, tüketici haklarının korunması adına yetkililerin bu konuda daha hassas davranmasını, marketlerde fiyat farklılıklarının önüne geçilmesi için caydırıcı yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade etti..

