Kenan Özgüven / Türkiye Haber Ajansı - Diyarbakır
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü Diyarbakır Valiliği’nce düzenlenen programlarla kutlandı. Kutlama Programı, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Demet Ceylan ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ertan İnaltekin'nin, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı, Vali Zorluoğlu’nun makamında tebrik töreniyle devam etti.
Programa, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Demet Ceylan, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ertan İnaltekin, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Asiltürk, Dicle üniversitesi Rektörü Kamuran Eronat, Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, Siyasi partilerin İl Başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, gaziler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kutlama programı, Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk ile başladı.
Valilik binası önündeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Demet Ceylan ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ertan İnaltekin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Vali Murat Zorluoğlu ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ertan İnaltekin, protokol Üyeleri ve davetlilerin tebriklerini kabul etti.
30 Ağustos zafer bayramı töreninde renkli görüntüler de yaşandı. 30 Ağostos zafer Bayramını kutlamak ve oğlunu ziyarete İzmir’den gelen anne etkinliğe katılanlara duygusal anlar yaşattı.
Törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.
Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okuduğu törende, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Bando Takımı'nın hazırladığı müzik dinletisi büyük beğeni topladı.
Kutlama programı, halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve tören birliklerinin görkemli geçişiyle sona erdi.






















