Anasayfa | Güncel

Pasivize Edildiği İddiası Yalanlandı

Pasivize Edildiği İddiası Yalanlandı

Pasivize Edildiği İddiası Yalanlandı

HSYK tarafından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğinden İstanbul Adalet Komisyonu üyeliğine atanan Karababa'nın pasif göreve getirildiği iddiaları yalanlandı.

  DİĞER HABERLER
Etiketler :

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) kararnamesi ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğinden İstanbul Adalet Komisyonu üyeliğine atanan Hakim Mehmet Karababa’nın daha pasif göreve getirildiği yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı.

Mehmet Karababa’nın atamasına ilişkin bilgi veren HSYK kaynakları, Adalet Komisyonu üyeliğinin mahkeme üyeliğinden itibarlı olduğuna işaret etiller.

Aynı kaynaklar, İstanbul’da özel yetkili 9 mahkeme, bunlara üye kırka yakın hakim bulunduğuna dikkat çekerlerken Adalet komisyonunun sadece 3 üyesi bulunduğunu bu komisyonun İstanbul genelinde başta personel alımı olmak üzere çok kritik kararlar verdiğini kaydettiler.
 
Karababa, komisyon başkanı Sabri Bayındır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile birlikte görev yapacak.1969 doğumlu olan Mehmet Karababa, komisyona bu güne kadar atanan en genç hakim olduğu da bir başka ayrıntı.

KRİTİK KARARLARIN ALTINDA İMZASI VAR
 
Mehmet Karababa 2007 yılında atandığı Beşiktaş Adliyesi’nde birçok kritik kararın altına imza attı.
 
Karababa, kamuoyunda uzun süre tartışılan Hakim Oktay Kuban’ın 23-28 Mart 2010 günleri arasındaki nöbeti sırasında Balyoz sanıklarını tahliye etmesine ilişkin kararı ortadan kaldıran İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde yer aldı.
 
Bizzat Hakim Karababa tarafından yazılan karar metninde hakimin tutuklama ve tahliye kararlarında taktir hakkının sınırsız, sorumsuz ve keyfi kullanamayacağı belirtildi.
 
Aynı kararda hakim kararının üç kişilik heyetten oluşan ve denetim mercii olan heyet kararlarına üstün olamayacağı belirtildi ve aksinin kabulü taktir hakkının kişilerin güç, nüfuz ve sosyal konumlarına göre kullanılması anlamına geleceği kaydedildi.
 
Karababa ayrıca Balyoz soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan ve Taktik Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Dalay hakkında çıkarılan yakalama kararları altında da imzası bulunuyor.
 
Söz konusu kişiler eski HSYK’nın Beşiktaş Adliyesi’ne atandığı hakim Oktay Kuban tarafından tutuklamaya gerek görülmeden serbest bırakılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı serbest bırakılma kararına itiraz etmişti.
 
İMAMAMIN ORDUSU KARARI
 
Mehmet Karababa’nın uzun süre tartışılan en önemli kararlarından bir tanesi de Ergenekon örgütünün amaçlarına hizmet etmek amacıyla hazırlandığı ileri sürülen “İmamın Ordusu” isimli kitabın toplatılmasına ilişkin karar oldu.
 
Kararda metnin henüz kitap değil taslak aşamasında olduğu Ergenekon örgütünün talimatlarıyla hazırlandığı, sansasyonel ve dezenformasyon amaçlı hazırlandığı örgüt üyelerince kitaba müdahaleler edildiği kaydedildi. Söz konusu karar İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin diğer üyelerinin oluşturduğu heyet tarafından yerinde görülmüş yapılan itiraz oybirliği ile reddedilmişti.
 
KRİTİK SORULARI İLE TANINIYOR
 
Mehmet Karababa, Poyrazköy davasında sorduğu kritik sorularla da tanınıyor. Hâkim Karababa, 16 Temmuz 2010 günü gerçekleştirilen duruşmada Kardak kayalıklarına çıkarma yaparken askeri bota benzini ceplerinden aldıklarını söyleyen Albay Ali Türkşen’e şöyle bir soru sormuştu:
 
“Yunan kuvvetleri Kardak kayalıklarına bayrak diktikten sonra Türkiye İkiz kayalıklara bayrak dikme çözümünü buldu. Ama siz buraya bayrak dikmeye giderken bota kendi cebinizden yakıt aldığınızı söylüyorsunuz. Türk ordusunun böyle bir durumda harekât planı yok muydu? Askerimizin gemisi yakıtsız mı duruyor?”
 
TORNA MAKİNASI TEZİNİ ÇÜRÜTMÜŞTÜ
 
Mehmet Karababa, 17 Nisan 2010’da gerçekleştirilen Poyrazköy davasında ıslak imzaların torna makineleri ile atılabileceğini iddia ederek davayı sulandırmaya çalışan sanık Albay Dursun Çiçek’in avukatlarının tezlerini soruları ile çürütmüştü.
 
İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü oturumunda savunmalarını barkovizyon eşliğinde yapan avukatlar Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz, hazırladıkları bir video ile torna makinesiyle soruşturmayı yürüten savcılardan Ercan Şafak'ın ıslak imzasının, Kafes Operasyon Eylem Planı'nın altına atılabileceğini ileri sürdü.
 
Üye hakim Mehmet Karababa söz alarak imza makinesi ve torna aracılığı ile atılan ıslak imzanın eğiminin, kağıda uyguladığı basıncı ve el hareketlerinin aynen taklit edilip edilemeyeceğini sorması üzerine ise Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen "Aynen taklit edilebilir" diye cevap verdi. Üye hakim Mehmet Karababa'nın "İmza makinesi ile ya da başka bir aletle atılan ıslak imza bilimsel kurumlarca tespit edilebilir mi?" sorusunu da Ülgen, "Tespit edilebilir" diye cevapladı.
 
BEŞİKTAŞ ADLİYESİ’NDE UĞURLAMA TÖRENİ
 
Beşiktaş Adliyesi’ndeki hakim savcı arkadaşlarının Mehmet Karababa için bugün(Pazartesi) bir uğurlama töreni tertip edecekleri öğrenildi. Törene Başsavcı Vekili Fikret Seçen’in de katılması bekleniyor.
 
Sabah

Henüz Yorum Yapılmamış.

 
Yorum Yaz
Mesajınız

Dil Seçiniz

Dil Degistir[Languages]

Çok Okunan Haberler

  • Bugün
  • Bu Hafta
  • Bu Ay
  1. Zayıflatan Yemek Kitabı Çıktı!
  2. Amerikalı Öğrencilerden Ziyaret!
  3. Dünyanın En Başarılı Genci Siz Misiniz?
  4. Beş Kıta 10 Gün Beyoğluna Sığacak
  5. Kipadan Yalıkavaka Süper Hizmet
  6. İlk Sonuçlarını Açıkladı!
  7. Asyanın Güzelliklerini Keşif Kampanyası
  8. En Güçlü 16 Kadın Sesi Bir Arada!
  9. Dünyaya Örnek Olan Uygulamaları Seçti
  10. Yılının Son Temsilleri İstanbulda!
  11. 8 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
  12. Rizeli Çay Üreticisinin Öfkesi Dinmiyor
  13. Artık İnternetten Alınacak!
  14. Düşük Yaşayanlar Da Anne Oluyor!
  15. Halk Görüşmelerini Açık Alana Taşıdı
  16. Onu Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!
  17. Tüm Çalışanlarıyla Tam 40 Yıldır..!
  18. Gönüllü Kültür Elçisi Oldular!
  19. Zirvede Buluştular!
  20. Unnadodan İkinci Yıl Sürprizleri...
  1. Eğitimcilerimizin Almanya Çıkarması
  2. Kırım Tatarları’nın 68 Yıllık Sürgün Çilesi
  3. Pazar ve Fındıklıda ÇAY Eylemi
  4. Hüsnü Şenlendirici, I Love You
  5. Türkiyenin İlk Müzikal Korosu Sahnedeydi
  6. Hakkı Ağaoğlundan Kıbrıs Çıkartması
  7. Koçtaştan 19 Mayıs Kutlaması
  8. Kıskanç Çiftlere Özel Balayı!
  9. Engellilerle Eski Futbolcular Bir Arada!
  10. İSTEKli Mezunlar Buluşuyor...
  11. Bedük Boğaziçilileri Coşturdu!
  12. Çocukların Gözünden Çevre Fotoğrafları Sergisi
  13. Bursa, Bilimle Şenlenecek…
  14. Türkiye Annelerine Sağlık ve Güzellik Hediye Etti
  15. En Uzun Gece Trump Towers Mallda
  16. Kentsel Dönüşümle Şehirlere Çifte Avantaj
  17. Hint Mutfağı İstanbul’da
  18. Cengiz ARTAMdan Monacoda Bir İlk
  19. Ulusal Roket Yarışması Sonuçlandı
  20. Dillerde Fetih, Dîllerde Fatih
  1. Gençler Nanoteknolojiyle Tanıştı
  2. Avrupa Değişse De Türklere Bakış Değişmedi
  3. Genç Bilim İnsanları Projelerini Sergileyecek
  4. Bedük 20 Bin Kişiyi Coşturdu!
  5. Cilde Özel Çözümler Sunan Yepyeni Bir Marka
  6. XL Beden Yarış Keyfi!
  7. Karakolun Hası 18 Mayısta Sinemalarda!
  8. Başarıya Götüren Verimli Çözüm Ortaklıkları
  9. TMB TV 18.Kral TV ödüllerini Canlı Yayınladı
  10. Teknoloji Tutkunlarına Müjde!
  11. Bahar Ayları İçin Uzmanlar Uyarıyor...
  12. Fare Devri Bitiyor!
  13. Ivana Sert Daikin Reklamında...
  14. ACİL; AB Rh (-) Negatif Kan Aranıyor
  15. Mekânsız Bedenler Galeri Eksende!
  16. ÇAGET, Şükürü Koşuya Davet Etti
  17. Kıran Kırana Kulaç Attılar
  18. Tekne Parklar İçin Ön Başvurular Başladı
  19. Kitap Okuma Sevgisi Kazandırıyor
  20. Renkli Bir Yaza-Merhaba...

Yeni sitemizi beğendiniz mi?

Sonuçlar»

© 2005 TNA