Dört gün sürecek festivalin birinci gününde Kutsi başta olmak üzere Sultanbeylililer sevilen sanatçılarla eğlenirken, SBS 1001 Eğitim Destek Projesi’nin birincileri de ödüllerine kavuştu.
Sultanbeyli Belediyesi’nin gençler için düzenlediği Aydos Gençlik Festivali başladı. Açılış gününün sanatçıları Kutsi, Grup Laçin, Grup Kumsal oldu. Sınav stresini atmak, tatilin tadını çıkarmak isteyen gençler için düzenlenen festivalde önce Grup Kumsal sahne aldı. Sultanbeyli Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından ise gençler, Grup Laçin’in şarkılarıyla eğlendi. Herkesin beklediği Kutsi sahneye çıktığında ise festivalde coşku zirveye çıktı ve belediye spor tesisini dolduran kalabalık sevilen sanatçının şarkılarıyla doyasıya eğlendi.SBS 1001 Birincilerine Ödül Kutsi konserinin öncesinde, SBS 1001 Eğitim Destek Projesi kapsamında dershaneye giden öğrencilerden, deneme sınavlarında birinciliği göğüsleyen Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Purçak, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencisi Yüsra Kalafat, Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencisi Damla Özmen ve Sultanbeyli Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Ülker’e plaket verilirken altın hediye edildi.
2012 Eğitim ve Kültür Yılı Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin “Uzun ve yorucu eğitim-öğretim sezonunu geride bıraktınız. Bazı arkadaşlarınız önümüzdeki günlerde Lisans Yerleştirme Sınavı’na, bazıları ise Seviye Belirleme Sınavı’na girecekler. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diyerek başladı ve ilçede yapılan çalışmalardan bahsetti. “2012 Eğitim ve Kültür Yılı” çalışmalarına değinen Keskin şöyle konuştu: “Biz sizlere yeni fırsatlar sunabilmek için çalışırken, sizleri bu anlamda motive edebilmek için de çaba gösteriyor, her yıl okul birincilerimize çeşitli hediyeler takdim ediyoruz. “SBS 1001 Eğitim Destek Projesi” kapsamında Sultanbeyli’de başarılı ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin, dershane ortamında SBS’ye yönelik eğitim desteği almalarını sağlıyoruz.” İlçede hizmete giren yeni okullardan da bahseden Başkan Keskin, göreve geldikten sonra 10 yeni okul hizmete açıldığını ve 7 okulun da inşasının devam ettiğini söyledi. Kültür ve sanatın eğitimin bir parçası olduğunu ekleyen Keskin, “Son dönemde Sultanbeyli iki kültür merkezine kavuştu. Sultanbeyli Kültür Merkezi ve Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi üç sezondur birbirinden güzel konser, tiyatro, söyleşi ve konferanslara ev sahipliği yapıyor. Öte yandan uluslararası çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik” dedi. Belediyenin yürüttüğü diğer çalışmalara da değinen Keskin, 23 yıldır hayali kurulan Gölet Projesi’nin başladığını, Sultanbeyli’ye metro müjdesi verildiğini söyledi ve 2B konusunda vatandaşları rahatlatan açıklamalar yaptı. “Hükümetimizin 2B yasasıyla ilgili üzerimize düşeni yapıyor ve vatandaşlarımızın hissiyatını, taleplerini, ilçemizle ilgili tüm teknik bilgileri yaptığımız görüşmelerle, ilgili bakanlarımıza sıklıkla iletiyoruz. Vatandaşlarımızın endişe etmemesini istiyoruz” diyen Keskin, hisseli parsellerle ilgili yaptığı konuşmada ise vatandaşları, ellerinde bulunan hisseli tapuları elden çıkarmamaları konusunda uyardı. Başkan Keskin’in ardından sözü alan İlçe Kaymakamı Mehmet Ceylan ise öğrencilere başarılar diledi.
Festival programı Aydos Kültür Sanat Gençlik Festivali’nde ikinci gün, Grup Maviler, Grup Künye ve Murat Göğebakan sahne alacak. Hemen ardından okul birincisi olan öğrencilere ödül takdim edilecek.


























