KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Trabzon Şube Başkanı Dursun Ali Atmaca, polis memurlarına 3600 Ek gösterge sözü verenlerin bu sözün gereğini yerine getiremediklerini belirterek, " Polis Memurlarına Haksızlık Var, Dur Diyelim..! " dedi 
POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ VERİLDİ Başkan Atmaca, Komiser sınıfından (Komiser Yrd.Komiser, Başkomiser ) 1'inci dereceye inenlerin ek göstergelerinin 4200, 2'nci derece olanlara 3600 ek gösterge verilmesine rağmen, 1'inci dereceye inemeyen polis memurlarının mağdur edildiğini belirterek, " Burada sorun ; sadece Polis Memuru olmak mı? Değerli meslektaşlarım : KYÇ dernek Üye sayımızı 50 binlerin üzerine çıkartamazsak, hiç kimse bize birşey vermez.Tek çözüm noktası güçlü bir sivil toplum kuruluşu (STK) olmak ve dernek yetkililerini külliyeye davet ettirmek, sorunları birinci ağızdan Sn.Cumhurbaşkanımıza arz etmek.."
Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 43 şubesi ile faaliyet gösteren POLEMDER derneği'nin Trabzon Şube Başkanı Dursun Ali Atmaca'nın 3600 ek gösterge mağduru polis memurlarının mağduriyetlerine ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı : - HAKSIZLIK VAR, DUR DİYELİM...!- "Polise 3600 EK GÖSTERGE ANASININ AK SÜTÜ kadar helaldır" diyenler, bu sözün gereğini yerine getiremediler.- "Hak verilmez alınır" nasıl ki iki milyon emekli bir araya gelip EYT ( Emeklilikte Yaşa takılanlar) haklarını almışsa, 200 bin emekli Polis neden bir araya gelip hakkını arayamıyor? Bunu irdelemek lazım.- Komiser sınıfından (Komiser Yrd.Komiser, Başkomiser )- 1. dereceye inenlerin ek göstergeleri 4200- 2. derece olanlar 3600- 3. derece olanlar 3000- 4. derece olanlar 2200 vs devam ediyor.- Burada sorun ; sadece Polis memuru olmak mı?-Yüksekokul ve üniversite mezunu- Değerli meslektaşlarım: KYÇ dernek Üye sayımızı 50 binlerin üzerine çıkartamazsak, hiç kimse bize birşey vermez.- Yedi yıllık tecrübem, bakan, Genel Müdür ve birçok bürokrat ile heyet ve bireysel olarak yaptığımız görüşmelerden bunu gözlemledim.- Tek çözüm noktası güçlü bir STK olmak ve dernek yetkililerini külliyeye davet ettirmek, sorunları birinci ağızdan Sn.Cumhurbaşkanımıza arz etmek..- Herkese hayırlı günler dilerim."
Öte yandan, Türkiye Polis Emeklileri Platformu Başkanı Halis Kahraman, polislerin ek gösterge mağduriyeti hakkında, " Tahsil durumu esas alınarak, sadece Yüksekokul ve üniversite mezunu olup, 1'inci dereceye düşen polis memurlarına 3600 ek gösterge verildi. Bu yüzden, Ortaokul ve Lise mezunu polis memurlarına 3600 ek gösterge verilmedi. Halen 107 bin civarında polis memuru ek gösterge mağduru.." ifadelerini kullandı.



