Türk sinemasının “4 yapraklı yoncası”nın “mavi gözlüsü”, sanatçı Fatma Girik, son yolcuğuna çıkmak üzere Bodrum’a uğurlandı.Türk sinemasının sembol isimlerinden, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, geçtiğimiz 24 Ocak günü yaşamını yitirmişti.
24 Ocak günü, 80 yaşında vefat eden merhum Girik için düzenlenen anma töreninde konuşan TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, acılı aileye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taziyelerini iletti.
İBB olarak Girik’le ilgili bir kitap çalışması içinde oldukları bilgisini paylaşan İmamoğlu da “Yayınlandığında, hep birlikte Fatma Girik'i anmaya devam edeceğiz. Fatma Girik’i, İstanbul'un o güzel hemşehrisini, Şişli ilçemizle beraber, İstanbul'umuza hizmet eden çok kıymetli belediye başkanımızı mutlaka bu şehirde layıkıyla yaşatmayı, ismini her daim yaşatmayı özellikli görevimiz olarak biliyoruz” ifadelerini kullandı.

80 yaşında hayata gözlerini yuman merhum Girik’in canazesi, 09.00’da Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’nden alındı.
Girik için ilk tören, 1989-94 yılları arasında başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Girik’in Türk bayrağına sarılı, üzeri karanfillerle kaplı tabutu, daha sonra Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na (CRR) getirildi.

Girik’i burada başta ailesi olmak üzere; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılınç ile İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, sanatçı arkadaşları ve sevenleri karşıladı.
Girik için törende, sırasıyla; yeğeni Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, sanatçı Hülya Koçyiğit, menajeri Bircan Silan, yönetmen Ümit Efekan, sanatçı Ediz Hun, gazeteci Zeynep Oral, manevi kızı Ahu Aşkar, sanatçı Nur Sürer, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İmamoğlu ve Altay birer konuşma yaptı.

“Bununla ilgili konuşmayı biraz haksızlık görürüm” diyen Altay, “Çünkü, onunla ilgili iyilikleri, güzellikleri, yücelikleri herhalde tam ifade edemeyiz. Hani bir şarkı sözü var ya: ‘Belki daha kolay olur anlatmak, seni konuşmayı hiç bilmeseydin.’ Biraz da öyle. Ama benim izlemediğim filmi yoktur. Sanatını icra ederken bir dev, sosyal, kültürel yaşamdaysa bazen bir karınca, bazen bir kelebek kadar zarif ve naif bir ustayı uğurluyoruz. Işıklar içinde uyusun diyorum. Aileye, severlerine, hepimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.






BODRUM’A YOLCULANDIKonuşmaların ardından Girik’in tabutu, alkışlar eşliğinde CRR’den alınarak, Teşvikiye Camii’ne getirildi.
Girik, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, son yolculuğuna çıkma üzere, Muğla’nın Bordum ilçesine uğurlandı.
Girik, uzun yıllardır ikamet ettiği Bodrum’da defnedilecek.
Türk sinemasının sembol isimlerinden, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, geçtiğimiz 24 Ocak günü yaşamını yitirmişti.
Girik için ilk tören, 1989-94 yılları arasında başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde gerçekleştirildi.
Girik’in Türk bayrağına sarılı, üzeri karanfillerle kaplı tabutu, daha sonra Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na (CRR) getirildi.
Girik’i burada başta ailesi olmak üzere; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılınç ile İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, sanatçı arkadaşları ve sevenleri karşıladı.
“GİRİK’LE İLGİLİ BİR KİTAP ÇALIŞMASININ İÇİNDEYİZ”
İmamoğlu, İBB olarak Girik’le ilgili bir kitap çalışması içinde oldukları bilgisini paylaştı.
İMAMOĞLU: “24 OCAK; ÜLKE TARİHİNİN ACI GÜNÜ”
İmamoğlu, Fatma Girik’in vefat ettiği gün olan 24 Ocak’ın, ülke tarihi için acı bir gün olduğunu hatırlattı.
“SUSAYIM, GÖRMEYEYİM, DUYMAYAYIM KOLAYCILIĞINA KAÇMADI”
İmamoğlu, Türk sinemasının Fatma Girik’siz anlatılamayacağını dile getirdi.
Türk sinemasının “4 yapraklı yoncası”nın “mavi gözlüsü”, sanatçı Fatma Girik, son yolcuğuna çıkmak üzere Bodrum’a uğurlandı.
BODRUM’A YOLCULANDI
Konuşmaların ardından Girik’in tabutu, alkışlar eşliğinde CRR’den alınarak, Teşvikiye Camii’ne getirildi.
Girik, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, son yolculuğuna çıkma üzere, Muğla’nın Bordum ilçesine uğurlandı.