Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, İstanbul'da taşıt yoluna 5 aracın hatalı park ederek trafik akışını engellediğine dair şikayetine araçların plakasını bildirmediği gerekçesiyle işlem yapmayan Alo 112 İhbar Hattı görevlisi hakkında şikayetçi oldu.Halis Kahraman, bu durumu Cumhurbaşanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla İçişleri Bakanlığı'na bildirdiğini, ancak şikayetine daha henüz bir cevap alamadığını ifade etti.
Merkezi istanbul'da bulunan FTM Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Halis Kahraman'ın sosyal medyada " FTM Derneği " isimli whatSapp grubunda Alo 112 İhbar Hattı görevlisi hakkında şikayeti hakkındaki paylaşımında şu ifadeler yer aldı : "Alo 112 ihbar hattının hiç bir etkinliği yok..Alo 112 ihbar hattını telefonla arayarak, İstanbul'da ikamet adresimin bulunduğu taşıt yoluna 5 aracın sıralı halde park etmiş durumda olduğunu, trafik akışını engellendiklerini belirterek, "Verdiğim adrese trafik ekibi gönderilerek gereğinin yapılmasını istiyorum.." diye görevliye ihbar da bulundum..Alo 112 görevlisi, " Park etmiş olan araçların plakasını verir misiniz ..? " diye cevap verdi.Ben de kendisine, " Siz verdiğim adrese trafik ekibi sevk edin, polis ekibi bizzat kendisi tespit yaparak gereğini yapsın.. " diye cevap verdim.Bu sözlerim üzerine, görevli hatalı park eden araçların plakalarını vermediğim için işlem yapamayacağını bana ifade etti.Görevliye, " Araçların plakasını ne yapacaksınız..? diye sordum, cevap vermeyerek telefonu kapattı.Alo 112 görevlisinin neden kendisine ihbar ileten vatandaşlara böyle sorular yönelttiğini araştırdım..Meğerse Alo 112 görevlisi polis ekibi sevk etmeden, plakalarından araç sahiplerine cep telefonu ulaşıp, " LÜTFEN aracınızı bulunduğu yerden kaldırın.." diye istek de bulunuyormuş.İşte Alo 112 ihbar hattının hizmet anlayışı bu..Bu durumu CİMER aracılığıyla İçişleri Bakanlığı'na bildirdim.Daha henüz bir cevap alamadım."
Halis Kahraman'ın grupta bu paylaşımı altına yorum yazan fahri müfettişler ise görüşlerini şöyle dile getirdiler : Ö. A. : İnsanın inanası gelmiyor ama artık hiç bir şeye şaşmamak gerektiğini anlamamız gerekiyor..Z.D. : Halis bey, sizin yaşadığınızı ben de Bakırköy'de yaşadım. Kaldırıma park edip yaya geçişini kesen araçlar olduğunu Alo 112'e ihbar ettim ve ekip gönderilmesini istedim ama onlar benden plaka vermemi istediler. Sebebini sorunca da böyle durumlarda şahsın plakasından telefonuna ulaşıp arıyoruz ki araçlarını alsınlar diye bir cevap verdiler. Sanırım hatalı parktan dolayı ceza yazılmasın şeklinde bir uygulama geliştirmişler yada belki talimat gelmiş olmalı ki bizden plaka istiyorlar. Bırakın yolun kenarındaki park yasağı levhasını kaldırımın üzerine, yaya geçidine yada hemen trafik ışığının önüne yapılan parklarda bile ceza düzenlenmiyor.T.A. : O zaman neden insanların arabasını çekiyorlar? Benim 25 yıl oturduğum mahallede marketin önünden arabam çekildi zamanında, trafiği de engellemiyor ve bir sürü park etmiş araç vardı.C.Ç. : Devriye gezen trafik çekicileri böyle durumları gördü mü hemen alıp gidiyor ve bölgelerindeki yediemin parklarına maalesef çekiyorlar. T. A. : Trafik polisi yoktu çekicide, bir sonraki çekilen araçla gidip aracımı aldım. Trafik akışını bile engellemeyen bir yerdeydi. Tamamen keyfi durum...İ.S. : 1 yıl önceydi Balıkesir merkezde idim deve loncası kat otoparkın hemen orada esnaf arkadaşımdan bir koli almak için flaşörlerimi yaktım en fazla 2 veya 3 dk sürmedi. Ve park yasağı da olmayan bir nokta. Bir manavın önüydü. Kaldırımları işgal eden esnaflardan yolada bir kasa koymak üzereydi bana araç gelecek mal indireceğiz falan laflar etmişti. Neyse ben işimi hallettim izmir yolu üzeri Adliye ye geçtim yarım saat geçmiştir olayın üzerinden 112 değilde başka bir cep telefonundan arandım aracımı bulunduğu yerden çekmemi söyledi afallamıştım. Herhalde bir arkadaşım benimle şakalaşıyor diye düşündüm sonrası ben orada olmadığımı 3 dk lığına durduğumu park yasağı bulunmadığını söyledim ve kapattım. Yanımda yeğenim vardı 5-6 dk sonra onun telefonundan arayan teli geri aradık emniyet trafik olduğu söylendi. Meğerse esnaf arkadaşıma ulaşıp sorduğumda o manavın bu şekilde çoğunlukla şikayette bulunduğunu ifade etti. Gerçekten çok şaşırılacak bir durumdu benim için daha dün gibi aklımda.S.S. : Park ihlalleri artık gelişmiş ülkelerde çoğunlukla kamera tespiti ile yapılıyor. Ana arterlerde belediye zabıtaları ile sorumluluk paylaşımı yapılırsa denetimler daha etkin olacaktır. Netice; yerel ile merkezi yönetimlerin işbirliği artmalı..

