AKP’nin DP’nin oylarını gasp ettiğini ifade eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “Menderes, Demirel, Özal’ın yaptıklarını satan AKP zihniyeti sattıklarının yerine hiçbir şey koymamıştır. Sadece halka Menderes ve Özal’ın devamıyız diyerek ikiyüzlü davranarak Demokrat Parti’nin oylarını gasp etmiştir” diye konuştu
Demokrat Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başka Yardımcısı Ahmet Uyanık, AK Parti’yi Topa Tuttu.n
Uyanık; “Hükümetin; Demokrat Partinin tartışılmaz lideri ve Demokrasi şehidi Adnan Menderes üzerinden riyakârlık derecesinde siyaset yaptığını ve bu konuda Demokrat Parti ile yakından uzaktan alakası olmayan insanların konuştuklarına dikkat etmesi” gerektiğini söyledi.
DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık yaptığı açıklamada , “AKP’nin gömleksiz gezdiğini ve halkı kandırdığını” ifade etti.
“Şimdi AKP’ye sorsanız ezanı onlar getirmiştir diyecek kadar pervasızca konuşan bir Başbakan ve Yardımcı korosu var” diyen Uyanık, “İki lafın birinde duble yol yaptık diye naralar atan Başbakan ve avenesi Rahmetli Menderesin mirasını gasp etmeyi kendilerine yakıştırıyorlarsa diyecek bir şey yok.
Doğrusunu söyleyin. Yolların istimlâkini yaparak yolları yapan Menderes mi? Yoksa siz sadece iktidarınız döneminde rahmetli Menderesin yaptığı yolları genişlettiniz mi?
Tek ayak üzerinde neredeyse Türkiye Cumhuriyetini biz kurduk. Kurtuluş savaşını biz yaptık diyecek kadar riyakâr bir yönetim sekiz yıldır Türkiye’yi yönetiyor. Halkın şunu bilmesi gerekir. 95 bin camiyi AKP yapmadı, 40 bin imamı AKP atamadı, barajları, Erdemiri, Petkimi AKP yapmadı. AKP ne yaptı? Menderes’in, Demirel’in, Özal’ın yaptıklarını haraç mezat satarak ülkeyi peşkeş çekti. Rahmetli liderimizin resminin yanına kendi resmini koyarak demokratlık taslayanlar ülkeyi uçuruma götürüyor. Haziran seçimleri AKP’den kurtulma seçimleridir. AKP bu ülkeye çivi çakmışsa, çaktığı çiviyi milletin başına kakmaktadır. Demokrat Parti olarak bu günden itibaren AKP’ ye karşı en sert muhalefeti yapmaya başlıyoruz. Rahmetli liderimizin adını ağızlarına dahi almasınlar. Aksi takdirde kendilerini riyakârlıkla suçlayacağız. Ve bütün yaptıklarının hangisi Demokrat Parti’nin kıyısından köşesinden geçiyor, bunu tüm Türkiye’ye anlatacağız” dedi.























