Ankara 7. İdare Mahkemesi, ÖSYM'den 15 gün içinde savunma vermesini istedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan da yürütülen şifre soruşturması hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulundu.
Sakınan, YSG'ye ilişkin soruşturmayı, ikinci sınavı etkilemeyecek bir süre içinde sonuçlandırmayı planladıklarını bildirdi ve "Olayı araştırıyoruz. Kamuoyunu ikna etmek gibi bir sorunumuz yok. Biz soruşturma makamıyız. Dosyada gizlilik kararı aldık. Dolayısıyla bir şey söylemek zaten suç'' dedi.
Sakınan, soruşturma kapsamında 3 ÖSYM çalışanının bilgisine başvurduklarını, sınavın ardından 81 ilden rastgele alınan makul sayıdaki soru kitapçığı üzerinde incelemelerin devam ettiğini kaydetti. Bilirkişi incelemesinin de devam ettiğini açıklayan Sakınan, bilirkişiler içinde TÜBİTAK uzmanının bulunduğunu da bildirdi.
Güncel
Yayınlanma: 21 Nisan 2011 - 15:36
Ygs Soruşturmasında Şok Gelişme
Ankara 7. İdare Mahkemesi ÖSYM'den 15 gün içerisinde savunma vermesini istedi.
Güncel
21 Nisan 2011 - 15:36
İlginizi Çekebilir























